Reflü Hangi kansere yol açar?

İçindekiler:

  1. Reflü Hangi kansere yol açar?
  2. Reflüye dikkat edilmezse ne olur?
  3. Reflü kansere döner mi?
  4. Reflü tedavisi var mı?

Reflü Hangi kansere yol açar?

Reflü hastalığı yemek borusunda daralma ve kanama gibi problemlere yol açabilir ama oluşturduğu hasarların en önemlisi "prekanseröz" yani kansere hazırlayıcı değişikliklerdir. Mide ve yemek borusu kanserlerine reflü hastalarında daha sık rastlanmaktadır.

Reflüye dikkat edilmezse ne olur?

Eğer reflü tedavi edilmezse yemek borusu alt kısmı daralabiliyor ve buna bağlı olarak da ciddi yutma güçlükleri gelişiyor. Ayrıca fazla asit ve mide içeriğine bağlı ülserler de ortaya çıkabiliyor. Yemek borusunun alt ucunda mide iç kısmı hücrelerinin bulunması (Barret Osefagusu) ise reflünün en tehlikeli etkisidir.

Reflü kansere döner mi?

Halk arasında reflü olarak bilinen gastroözofagial reflü hastalığı (GÖRH) toplumda yaygın olarak karşılaşılan ve mide asidi ile mide içeriğinin yemek borusuna kaçmasıyla oluşan bir hastalıktır. Reflü tedavi edilmediği taktirde kansere dahi yol açabilir.

Reflü tedavisi var mı?

Reflü hastalığı, yaşam tarzı değişiklikleriyle veya reflü ilaçlarıyla düzelemeyecek şekilde mide fıtığı gibi anatomik bir sorundan kaynaklanıyorsa bu durumda cerrahi tedavi uygulanabilir.