Ilitam mezunu formasyon alabilir mı?

İçindekiler:

  1. Ilitam mezunu formasyon alabilir mı?
  2. Ilitam formasyon nasıl alınır?
  3. Ilitam icin DGS şart mı?
  4. Din Kültürü öğretmenliği formasyon kalktı mı?
  5. Din kültürü öğretmeni olmak için hangi bölüm seçilmeli?

Ilitam mezunu formasyon alabilir mı?

İlitam 4. sınıftan itibaren üniversiteler kendi bünyesindeki örgün ilahiyat öğrencileri ile birlikte ilitamlar içinde formasyon vermektedir. ... Evet atanabilirsiniz.Formasyon alıp, Kpss'den yeterli puanı aldığında ilitam öğrencileri de atanmaktadır.

Ilitam formasyon nasıl alınır?

1-İLİTAM programı Formasyon eğitimi 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Dikey Geçiş Sınavı(DGS) ile kayıt yaptıran en yüksek puanlı 50 öğrenciye dilekçe ile başvurdukları takdirde uygulanır. Puan eşitliği durumunda ön lisans mezuniyet notu dikkate alınır.

Ilitam icin DGS şart mı?

Programa kayıt olmak için, İlahiyat ön lisans programından mezun olup, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) katılmak gerekmektedir.

Din Kültürü öğretmenliği formasyon kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı , Temmuz 2020 tarihli ve 2754 Sayılı Tebliğler Dergisinde yayınlanan 29.06.2020 tarihli 12 nolu kararıyla ; ... Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlik programları dışındaki bölümlerin atanması için pedagojik formasyonu kaldırmıştı.

Din kültürü öğretmeni olmak için hangi bölüm seçilmeli?

Bunun ilk şartı ise ilgili 4 yıllık lisans mezunu olmaktır. Lise eğitimi tamamlandıktan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümü kazanılmalı ve bu bölüm başarılı bir şekilde bitirilmelidir. Ayrıca İmam Hatip Liselerinden mezun olan kişiler de bu bölümü başarılı bir şekilde tamamlamaları gerekir.