Protein tozu kanser yapar mı?

İçindekiler:

  1. Protein tozu kanser yapar mı?
  2. Protein tozu gerçekten zararlı mı?
  3. Kreatin kanser yapar mı?
  4. Protein tozu bağırsaklara zarar verir mi?

Protein tozu kanser yapar mı?

Daha çok gençler tarafından vücut geliştirme amaçlı kullanılan protein tozları sanıldığı kadar masum değil. Karaciğer ve böbreklerde hasara yol açıp, kemik erimesi ve kanseri tetikleyebilen bu tür ürünler beyne de zarar veriyor…

Protein tozu gerçekten zararlı mı?

Çok aşırı protein tozu tüketiminin, böbreklerde hasara neden olduğu bilinmektedir. Bilinçsizce ve aşırı miktarda kullanılan protein tozu vücuda kesinlikle zarar vermektedir. Aşırı miktarda kullanıldığında bağırsaklar tarafından yeteri miktarda emilemeyeceği için ishale de neden olabilmektedir.

Kreatin kanser yapar mı?

Geçtiğimiz aylarda “British Journal of Cancer” dergisinde yayınlanan bir makalede; kreatin (bir aminoasit türevi) ve androstenedion (steroid yapıda bir hormon) içeren kas geliştirici destek ürünlerinin testis kanseri riskini %65'e kadar artırabileceği gösterildi.

Protein tozu bağırsaklara zarar verir mi?

Aşırı ve bilinçsiz kullanıma bağlı olarak alınan protein tozu, vücudun ihtiyacından fazla proteine maruz kalmasına yol açarak başta kemik erimesi ve sindirim sistemi organlarından biri olan bağırsak sorunlarını oluşturabilir.