Yumuşak yatak iyi mi?

İçindekiler:

  1. Yumuşak yatak iyi mi?
  2. Sert yatağı kimler tercih etmeli?
  3. Sert yatak iyi mi?
  4. Yatak ne kadar sert olmalı?

Yumuşak yatak iyi mi?

2. Yatak Sertliği. Uzmanların da belirttiği üzere yatakların çok sert veya çok yumuşak olması, omurga ve iskelet sistemini olumsuz etkiliyor. Yumuşak yataklar, omurganın şeklini aldıkları için uyku sırasında rahatsızlık verebiliyorken sert yataklar ise sırt ve bel ağrısına yol açabiliyor.

Sert yatağı kimler tercih etmeli?

Sert yataklar, vücut ağırlığına karşı en dirençli yataklar oldukları için kilolu kimseler için tavsiye edilmektedirler. Kilolarının yatak tarafından en iyi şekilde karşılanması ve ağırlıklarının da yatağın geneline yayılması açısından sert yatak seçmek, kilolu kimseler için doğru olmaktadır.

Sert yatak iyi mi?

Sert yatak ve bel arasında herhangi bir uyum yoktur. Yıllarca yapılan araştırmalar ve bu alanda uzmanlaşan hekimlerin verdiği bilgilere göre sert yataklar yerine yarı sert yataklarda uyuyan bel fıtığı hastalarında iyileşme daha hızlı bir şekilde olmuştur.

Yatak ne kadar sert olmalı?

Orta-sert yatak tercih edin Emin değilseniz, “orta-sertyatak tercih edin. 300'den fazla bel ağrılı kişi üzerinde yapılan bir çalışmada, kişilerin 90 gün boyunca “orta sert” veya sertyatak denemeleri istenmiştir. “Orta sertyatak kullananlarda rahatsızlığın daha az olduğu gösterilmiştir.