Posta haber kağıdı nedir?

İçindekiler:

  1. Posta haber kağıdı nedir?
  2. Tebligat haber kağıdı ne demek?
  3. Tebligat haber kağıdı neden gelir?
  4. Boşanma tebligatı nedir?
  5. Kayıtlı dıger posta gönderisi ne demek?

Posta haber kağıdı nedir?

7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.

Tebligat haber kağıdı ne demek?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıdatebligat” adı verilir.

Tebligat haber kağıdı neden gelir?

Mahkeme, Cumhuriyet Savcılığı veya icra dairelerinden size gelen her “kağıt” resmi bir işlem hakkında size bilgi vermek için gönderilmiştir. Bu kurumlar tarafından gönderilen kağıda “tebligat” adı verilir.

Boşanma tebligatı nedir?

| Eşlerden biri evliliği bitirmek üzere boşanma davası açtığı zaman mahkeme, davacı ve davalıya yani eşlerin her birine tebligat gönderir. Eşlerin henüz mahkemeye çağrılmadığı ve davanın henüz ilk duruşmasının yapılmadığı aşamada gönderilen bu tutanağa tensip tutanağı denir.

Kayıtlı dıger posta gönderisi ne demek?

kayıtlı gönderi (registered item) Kayıtlı olarak kabul edilen ve servisler arasında kayıtlı olarak alınıp verilen; kayıp, hasar ve çalınma durumunda tazminat ödenen gönderi.