Lavanta çiçeği hangi aileden?

İçindekiler:

  1. Lavanta çiçeği hangi aileden?
  2. Lavantanın diğer adı nedir?
  3. Lavanta çiçeği evde yetişir mi?
  4. Lavanta yaprağı neye iyi gelir?
  5. Lavanta fidanı ne zaman dikilir?

Lavanta çiçeği hangi aileden?

Lavanta, ballıbabagiller (Lamiaceae) familyasından Lavandula cinsini oluşturan Akdeniz kökenli bitki türlerinin ortak adı.

Lavantanın diğer adı nedir?

Bilimsel adı Lavandula angustifolia olan lavanta, çok yıllık ve yaprak dökmeyen bir bitkidir ve 40'tan fazla çeşidi vardır.

Lavanta çiçeği evde yetişir mi?

Lavanta, bahçelerinize de evlerinize de büyüleyici bir güzellik kazandırabilir ancak evde yetiştirilmeye daha müsait olan lavantalar ince yapraklı olanlardır. Munstead ve hidcote türleri evde lavanta yetiştirmek isteyenler için en çok önerilen türler arasında yer alır.

Lavanta yaprağı neye iyi gelir?

Lavanta, genellikle anksiyete, depresyon, uykusuzluk ve baş ağrısı ve diş ağrısı da dahil olmak üzere fiziksel ağrıyı tedavi etmek için kullanılıyor. Ayrıca, cilt ve saç tedavilerinin yanı sıra yaraları ve ağrıyı tedavi etmek için losyonlarda ve kremlerde topikal olarak kullanılır.

Lavanta fidanı ne zaman dikilir?

Lavanta her mevsim ekilebilen bir bitkidir. Ancak sonbahar, yaz ve ilkbahar ayları lavantanın ekimi için uygun mevsimlerdir. Lavanta, doğru bakım yapıldığında Haziran ve Ağustos ayları arasında çiçek açar.