Fazla çikolata yemek insanı öldürür mü?

İçindekiler:

  1. Fazla çikolata yemek insanı öldürür mü?
  2. Sıcak çikolatanın zararları nedir?
  3. Bitter çikolata faydalı mı zararlı mı?
  4. Haftada kaç çikolata yenmeli?
  5. Sicak çikolata saglikli mi?

Fazla çikolata yemek insanı öldürür mü?

Fakat aşırı oranda teobromin alımı insan bedeninde zehirli etkiye de sebep olabilir. Damar açıcı, idrar söktürücü ve gastrointestinal etkileri kalp krizine yol açabilir. Tansiyonu düşürme ve kalp krizi riskini artırma gibi etkiler de ölüme neden olabilir.

Sıcak çikolatanın zararları nedir?

SICAK ÇİKOLATANIN RİSKLERİ Yüksek kalori, katı yağ ve şeker oranları nedeniyle obezite ve diş problemleri sağlık riskleridir. Sıcak çikolatada bulunan katı yağların ana kaynağı, kakao pudrasının yerine doğrudan çikolatadan yapılan türlerinde bulunan kakao yağından kaynaklanır.

Bitter çikolata faydalı mı zararlı mı?

Bitter çikolata, içeriğinde kakao oldukça fazla olduğundan antioksidan etkisini yüksek miktarda gösterecektir. Bu açıdan düzenli olarak tüketilen bitter çikolata, kalp hastalıkları ve kanser gibi rahatsızlıklardan korunmanızı sağlayacaktır.

Haftada kaç çikolata yenmeli?

İçeriğindeki antioksidan bileşenlerden biri olarak bilinen epikateşin kan basıncını düşürmeye yardımcıdır. Yapılan bir çalışmaya göre; haftada 60 gr (günde 20 gr dan haftada 3 kez) bitter çikolata tüketmek felç riskini %20 oranında azaltıyor.

Sicak çikolata saglikli mi?

Sıcak çikolatanın şaşırtıcı bir şekilde anti-depresana iyi geliyor. Çikolata serotonin içerdiğinden önerilen miktarda içtiğiniz de kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Ek olarak bu içecek doğal bir ağrı kesici görevini üstlenir. Sıcak çikolatanın en önemli faydalarından biri de anti-kanser özelliği içermesidir.