Rahim kanseri belirtileri nelerdir nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Rahim kanseri belirtileri nelerdir nasıl anlaşılır?
  2. Rahim ağzında lezyon ne demektir?
  3. Intraepitelyal lezyon ne demek?
  4. CIN 1 ne demek?
  5. Rahim düzensizliği nedir?

Rahim kanseri belirtileri nelerdir nasıl anlaşılır?

Serviks (rahim ağzı) kanserinin belirtileri düzensiz vajinal kanama, bacaklarda ve kasık bölgesinde ödem, cinsel birliktelik sonrası kanama problemi, idrarda veya dışkıda kan görülmesi, ağrı, kanlı ve kötü kokulu akıntı şeklinde sıralanabilir.

Rahim ağzında lezyon ne demektir?

Servikal lezyonlar yani kanser öncesi oluşumlar genellikle transformasyon sonunda ortaya çıkar ve henüz kansere dönüşmeyen dokular olarak tanımlanabilir. Servikal İntraepitelyal Neoplazi (CIN) olarak da bilinen servikal lezyonlar hafif, orta ve ağır olarak sınıflandırılır.

Intraepitelyal lezyon ne demek?

Düşük dereceli yassı hücreli intraepitelyal lezyon (LGSIL), çoğunlukla bir HPV enfeksiyonuna bağlı olarak ılımlı anormalliklerdir. Bu enfeksiyonların çoğu tedavsiz geçer. Yüksek dereceli yassı hücreli intraepitelyal lezyon, kanser öncüsü (prekanseröz) hücrelerin gelişimi ile ilişkili olabilen değişikliklerdir.

CIN 1 ne demek?

CİN I: Rahim ağzını örten epitelin 1/3 alt kısmında hücresel anormallikler olmasıdır (hafif displazi). CİN II: Rahim ağzını örten epitelin 2/3 kısmında hücresel anormallikler olmasıdır (orta derecede displazi). CİN III: Rahim ağzını örten epitelin tamamında hücresel anormallikler olmasıdır (şiddetli displazi).

Rahim düzensizliği nedir?

Endometrium adı verilen rahim içi astar dokuyu oluşturan endometrial bezlerin düzensiz ve aşırı çoğalmasıdır. Rahim içi doku aşırı östrojen uyarılmasına maruz kalırsa ve bunu dengeleyen progesteron hormonu yeterli değilse endometrial hiperplazi meydana gelebilir.