Saklıkent Milli Parkına nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Saklıkent Milli Parkına nasıl gidilir?
  2. Fethiye-Saklıkent hangi ilde?
  3. Fethiye-Saklıkent e nasil gidilir?
  4. Saklıkent'te denize girilir mi?
  5. Fethiye Ölüdeniz den Saklıkente nasıl gidilir?
  6. Saklıkent'te suya girilir mi?
  7. Saklıkente giderken ne giyilir?
  8. Saklıkent saat kaça kadar açık?
  9. Saklıkent Kanyonu suya girilir mi?
  10. Saklı kente giriş ücretli mi?
  11. Saklikentte ne var?

Saklıkent Milli Parkına nasıl gidilir?

Kanyon ve milli park girişi Seydikemer'den yapılıyor. Fethiye Otogarı'ndan kalkan Fethiye-Saklıkent dolmuşları ile 1 saat gibi bir sürede kanyona ulaşılıyor. Saklıkent Kanyonu'na en yakın havalimanı Muğla Dalaman. Havalimanı ile kanyon arasındaki uzaklık 89 km.

Fethiye-Saklıkent hangi ilde?

Saklıkent Kanyonu Nerededir, Hangi Bölge ve İldedir? Muğla'nın Fethiye ve Antalya'nın Kaş ilçelerinde yer alan Saklıkent Milli Parkı içerisinde Saklıkent Kanyonu yer alır. Tam olarak Fethiye'nin Foça Mahallesinde yer alır. Antalya merkeze 200 km mesafede yer alan kanyon, Fethiye'ye 46 km mesafede yer alır.

Fethiye-Saklıkent e nasil gidilir?

Toplu taşıma Aracı ile: Saklıkente ulaşmak için otogarın önünden hareket eden saklıkent fethiye dolmuşlarıyla, kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ulaşım ortalama 1 saat sürüyor. Eğer araç kiralamayacaksanız Turla gitmenizi tavsiye ederim. Buda kişi başı 1TL. arası değişmektedir.

Saklıkent'te denize girilir mi?

Saklıkent Kanyonu Hakkında Bilgi Saklıkent Kanyonu taban debisi yüksek suyla dolu olduğundan, suyun içine girilemiyor. Geçiş ve giriş için kanyonun dik yamaçlarına demir çubuklarla asılmış 200 metrelik tahta bir köprü kullanılıyor.

Fethiye Ölüdeniz den Saklıkente nasıl gidilir?

Ölüdeniz'de iseniz ölüdenizin merkezinde sahilde olan dolmuşları kullanabilir. Minibüs ücretleri 7.75 TL'dir. Ölüdeniz'den Fethiye istikametine doğru gittiğiniz zaman otogar durağında (muğla makası) inip oradan Saklıkent minübüslerine binebilirsiniz. Minübüs ücreti 15 TL'dir.

Saklıkent'te suya girilir mi?

Saklıkent Kanyonu taban debisi yüksek suyla dolu olduğundan, suyun içine girilemiyor. Geçiş ve giriş için kanyonun dik yamaçlarına demir çubuklarla asılmış 200 metrelik tahta bir köprü kullanılıyor. Köprü sonrasında oldukça soğuk olan Karstik kaynaklar karşınıza çıkıyor.

Saklıkente giderken ne giyilir?

Saklıkent Kanyonu'na giderken yanınıza mutlaka lastik ayakkabı ya da deniz ayakkabısı, su geçirmez çanta ve su geçirmez elbiseler almanızı öneririz.

Saklıkent saat kaça kadar açık?

Saklıkent Kanyonu'na giriş ücreti 6TL'dir, öğrenciyseniz 3TL vererek giriş yapabilirsiniz. Kanyonun açılış ve kapanış saatleri ise 08:30 – 19:30.

Saklıkent Kanyonu suya girilir mi?

Saklıkent Kanyonu taban debisi yüksek suyla dolu olduğundan, suyun içine girilemiyor. Geçiş ve giriş için kanyonun dik yamaçlarına demir çubuklarla asılmış 200 metrelik tahta bir köprü kullanılıyor. Köprü sonrasında oldukça soğuk olan Karstik kaynaklar karşınıza çıkıyor.

Saklı kente giriş ücretli mi?

Kanyon Seydikemer Belediyesi tarafından milli park statüsü ile işletiliyor. Giriş ücreti 2019 yılında kişi başı 6 TL, öğrenci için 3 TL.

Saklikentte ne var?

Kanyonun çevresindeki alan 06.06.1996 tarihli Resmi Gazete yayınıyla Saklıkent Milli Parkı ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır. Bu milli park alanı içinde Kaş ve Fethiye'nin üç tane köyü de yer alır. Alanda bitki çeşitlerinden, yüksekliğe göre Maki, Kızılçam, Karaçam ve Sedir topluluklarını görmek mümkündür.