Hangi renk orkide?

İçindekiler:

  1. Hangi renk orkide?
  2. Mor orkide Ne Anlama Gelir?
  3. Kaç çeşit orkide rengi vardır?
  4. Beyaz orkidenin bakımı nasıl olur?
  5. Dünyada açan ilk çiçek nedir?

Hangi renk orkide?

Orkide, Orchidaceae bitki ailesinin bazı üyelerinin çiçek renginin bir gösterimi olan parlak zengin bir mor renktir. "Orkide" nin çeşitli tonları grimsi mor ila morumsu-pembe arasında güçlü kırmızımsı mor renkte olabilir.

Mor orkide Ne Anlama Gelir?

Mor orkide sürekli bulunabilen bir renk değildir. Bu nedenle mor orkidenin anlamı "asalet" olarak belirtilir. Mor renk, eski çağlarda da her zaman kral ve kraliçelerin tercihi olmuştur. Bu sebeple mor orkide kraliyet ve soyluları temsil eder.

Kaç çeşit orkide rengi vardır?

İki ayrı çiçeğin birleşimi gibi duran bu türün beyaz, pembe, turuncu, sarı gibi bir çok rengi bulunmaktadır. Orkide türlerine mensup olduğunu öğrendiğimizde bizi hayrete düşüren cinstir. 110 türü vardır.

Beyaz orkidenin bakımı nasıl olur?

Orkideyi koyacağınız yerin aydınlık olması ancak direkt ışık almıyor olması gerekmektedir. Pencere önü değil ama daha yan kenarlarına doğru koyabilirsiniz. Orkide, bol suya ihtiyaç duyar ancak sulamalar arasında biraz kurumaya bırakılmalıdır. Genel olarak 4 – 7 günde bir sulamak gerekse de bu kesin bir kural değildir.

Dünyada açan ilk çiçek nedir?

Çiçeklerin tarihte varoluşunu araştıran bitki bilimcilere göre; yeryüzünde açan ilk çiçektir. Diğer çiçekler onun soyundan türemiştir. Bundandır ki sevgililerin birbirlerine orkide alması, 'Benim dünyamda açan ilk çiçeksin' anlamına gelmektedir.