Üniversite notları nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. Üniversite notları nasıl oluyor?
  2. Üniversite D notu nedir?
  3. E notu ne anlama gelir?
  4. ITÜ not sistemi G ne demek?
  5. Vizede G ne demek?

Üniversite notları nasıl oluyor?

Vize ve finalden almış olduğunuz notların genel olarak vizeden aldığınız notun @ ı ile finalden aldığınız notun ` ının ortalaması alınarak o dersteki başarı durumunuz çan sistemine göre hesaplanır ve harf notu alarak belirlenir.

Üniversite D notu nedir?

a) (D) notu; derse devam yükümlülüklerini veya ders uygulamalarına ilişkin koşulları yerine getirmediği için, sınava girme hakkını elde edemeyen öğrencilere verilir ve not ortalaması hesabında (FF) notu işlemi görür.

E notu ne anlama gelir?

"E" (Eksik) notu öğrencinin sınava girmediği anlamına gelir. ... Sınav kâğıtlarında, ilgili öğretim elemanınca maddi bir hata tespit edilirse, bu hata ilgili yönetim kurulu kararı ile düzeltilir ve ilan edilir.

ITÜ not sistemi G ne demek?

(İTÜ SİS'e giriş yapmış olmanız gerekmektedir.) G: Notun belirlenen sürede sisteme girilmediğini gösteren işarettir. BL: Kredisiz olarak alınan dersten başarılı. BZ: Kredisiz olarak alınan dersten başarısız.

Vizede G ne demek?

GR notu alan öğrenci o dersten başarısız sayılır. GR notu genel not ortalamasına katılır. 6) YT notu, kredisiz derslerin başarı notu olarak verilir. 7) YZ notu, kredisiz derslerde başarısızlık notu olarak verilir.