DASK nerede yenilenir?

İçindekiler:

  1. DASK nerede yenilenir?
  2. DASK sigortası neye göre hesaplanır?
  3. DASK poliçesi ne zaman yenilenir?
  4. DASK nereye şikayet edilir?
  5. Elektrik aboneliği DASK zorunlu mu?

DASK nerede yenilenir?

Ev veya iş yeri sahibi iseniz öncelikle zorunlu deprem sigortası yaptırmanız gerekmektedir. İnternet Şubemizden, İşCep üzerinden ya da size en yakın İş Bankası şubesine uğrayarak yeni DASK poliçesi satın alabilir veya DASK yenileme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

DASK sigortası neye göre hesaplanır?

DASK primi hesaplanırken; yapının bulunduğu bölge, yapının tarzı ve metrekare cinsinden alanı baz alınır. ... Hesaplamayla bulunan bu birim fiyat, Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılacak meskenin alanı ile çarpılarak yıllık DASK poliçe tutarı elde edilmiş olur.

DASK poliçesi ne zaman yenilenir?

Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıldır. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gereklidir.

DASK nereye şikayet edilir?

1. Konutunuz/dairenizde deprem hasarı meydana gelmesi durumunda en kısa sürede, DOĞAL AFET SİGORTALARI KURUMU'na (ALO DASK 125 veya DASK adına, Zorunlu Deprem Sigortası poliçesini düzenleyen Sigorta Şirketi ve/veya Acentesine) başvuruda bulununuz. 2.

Elektrik aboneliği DASK zorunlu mu?

Zorunlu deprem sigortasının yaptırılıp yaptırılmadığına dair kontrolünü sağlayan su, elektrik ve doğalgaz abonelik işlemleri DASK poliçesi olmadan yapılamamaktadır. ... Kiracı konut için yaptırdığı zorunlu deprem sigortasını ev sahibinden tahsil edebilir ya da kiradan mahsup edebilir.