Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı Nasıl Yapılır?
  2. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?
  3. Okul Aile Birliği üyeleri ne yapar?
  4. Okul aile birliği karar defterini kim onaylar?
  5. Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?
  6. Okul aile birliği parası nasıl kullanılır?
  7. Okul aile Birliği muhasip üyenin görevleri nelerdir?
  8. Okul aile Birlikleri ne zaman kuruldu?
  9. Okul aile Birliği üyeleri kimlerdir?
  10. Okul aile Birliği ne demek?
  11. Öğretmenler okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?
  12. Okul Aile Birliği gelirleri nereye işlenir?
  13. Öğretmenler hafta sonu veli toplantısı yapılabilir mi?
  14. Okul aile Birliği toplantısı yapılabilir mi?
  15. Okul Aile Birliği vergi mükellefi mi?
  16. Okul Aile Birliği hesabından harcamaları nasıl yapılır?
  17. Muhasip üye ne demek?
  18. Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu ne is yapar?
  19. Okul aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?
  20. Okul aile Birliği gelirleri nelerdir?

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı Nasıl Yapılır?

MADDE 10 – (1) Genel kurul toplantısı aşağıdaki şekilde yapılır: a) Genel kurula katılacak üyeler toplantı katılım cetvelini imzalar. b) Toplantının açılışı birlik başkanı tarafından yapılır. c) Açık oyla veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçilir. ç) Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler yeni ...

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?

Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulu ise 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.

Okul Aile Birliği üyeleri ne yapar?

Okul Aile Birliği üyeliği, gönüllülük esasına dayalıdır. Amacı, okula ve öğrenciye hizmettir. Okul Aile Birliği, şikâyet ve önerileri yazılı olarak kabul eder; OAB Başkanı aracılığı ile okul yönetimine sunar. Okul Aile Birliği, belirlenmiş sosyal sorumluluk projelerinde okul adına aktif görev alır.

Okul aile birliği karar defterini kim onaylar?

Bu defterlerden gelir gider defteri dışında olanlarının notere tasdiki zorunlu olmayıp okul müdürlüklerince onaylanır. Bu defterlerden sadece yönetim Kurulu karar defteri notere onaylattırılır, bunun dışındaki defterler il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanır.

Öğretmenler okul aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?

Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.

Okul aile birliği parası nasıl kullanılır?

Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez. Ödemeler yetkili kişilerin bankaya verecekleri yazılı talimatla alacaklıların hesabına havale yolu ile de yapılabilir.

Okul aile Birliği muhasip üyenin görevleri nelerdir?

Muhasip Üye; Birliğin gelir-gider faaliyetleri ile mali iş ve işlemlerini yürütür. Sekreter Üye; Okul Aile Birliğinin yazışmalarını yürütür. Yazışmalar okul müdürü ile koordineli olarak yapılır. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Başkanının, Velilerden seçilmesi zorunludur.

Okul aile Birlikleri ne zaman kuruldu?

Okul aile birliklerinin yasal temeli ise 1946 yılında toplanan 3. Milli Eğitim Şurası'nda atılmıştır. Şuranın altıncı gündem maddesi, “aile ve okul arasında iş birliği sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması”dır.

Okul aile Birliği üyeleri kimlerdir?

Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulu ise 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.

Okul aile Birliği ne demek?

Okul aile birliği, okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenci velileri ve isterlerse öğrenci anne ve babalarının oluşturduğu bir birliktir. Bu birliğe bütün veliler ve okulun yönetici ve öğretmenleri üye kaydedilir.

Öğretmenler okul Aile Birliği toplantısına katılmak zorunda mı?

Konusu eğitim ve öğretim olmayan her türlü toplantı ve faaliyetlere de mesai saatleri içerisinde olsa bile öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz. Bu toplantı ve faaliyetlere katılımda gönüllülük esas alınır.

Okul Aile Birliği gelirleri nereye işlenir?

Okula ait Kantin, Açık Alan, Salon, Bahçe ve benzeri yerlerden sağlanan kira gelirlerinden hazineye arz bedeli düşüldükten sonra kalan net işletme gelirlerinin % 80 i birliğin, % 10 u ilçe millî eğitim müdürlüğünün, % 10 u il millî eğitim müdürlüğünün ilgili banka hesaplarına aktarılır.

Öğretmenler hafta sonu veli toplantısı yapılabilir mi?

Yukarıdaki mevzuat hükümlerine göre; Yarıyıl ve yaz tatillerinde, cumartesi ve pazar günleri ile mesai günleri saat 17.00'den sonra başlayan saatlerde eğitim öğretimi aksatmamak adına yapılan okul aile birliği ve veli toplantılarına öğretmenler ve personel resen katılmaya zorlanamaz.

Okul aile Birliği toplantısı yapılabilir mi?

MEB, kademeli şekilde okulları açmasının ardından, okul aile birliği toplantılarının da yapılabileceğini duyurdu. Okul Aile Birliği Olağan Genel Kurul Toplantılarının, yönetmeliğe göre her yıl ekim ayı sonuna kadar; yeni açılan okullarda ise, okulun açıldığı tarihten itibaren en geç iki ay içinde yapılması gerekiyor.

Okul Aile Birliği vergi mükellefi mi?

Okul Aile Birlikleri, Milli Eğitim Temel Kanununun 16. Maddesinin son fıkrasında belirtilen “Okul-aile birliklerinin gelirleri her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.” amir hükmü doğrultusunda öz işlemleri kapsamındaki faaliyetlerinde vergi ve harçtan muaf tutulmuşlardır.

Okul Aile Birliği hesabından harcamaları nasıl yapılır?

Birlik başkanının bulunmadığı durumlarda başkan yardımcısı yetkilidir. Hiç bir zaman yetkili olmayan kişiler ve okul yöneticileri birlik hesabından para çekemez. Ödemeler yetkili kişilerin bankaya verecekleri yazılı talimatla alacaklıların hesabına havale yolu ile de yapılabilir.

Muhasip üye ne demek?

Yönetmelik mad 13/(4) hükmü uyarınca; Muhasip Üye, Birliğin gelir-gider işlemlerini yürütür. Muhasebe evraklarının tanzimi ve takibi Muhasip Üye'nin sorumluluğundadır. Muhasip Üye Genel Kurul'da onaylanmak üzere Tahmini Bütçe'yi hazırlar ve yönetim kuruluna sunar.

Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu ne is yapar?

Okul Aile-Birliği Denetleme kurulu, yılda en az iki defa yönetim kurulunun faaliyetlerini inceler, ara raporlarını bilgi ve gereği için yönetim kuruluna sunar. Yönetim kurulunun faaliyet dönemine ilişkin nihai raporunu ise genel kurula sunar.

Okul aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?

(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul aile Birliği gelirleri nelerdir?

Okul Aile Birliği gelirleri, Milli Eğitim Temel Kanunu 16. maddesi 2. fıkrasında belirtilen “okulların ve maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere” amir hükmü doğrultusunda harcanır. Harcamalar, Yönetim Kurulu kararı ile yapılır, alım sürecini Yönetim Kurulu kararları belirler.