Antik Yunan hangi yıllar?

İçindekiler:

  1. Antik Yunan hangi yıllar?
  2. Antik Yunan döneminde polis ne anlama gelir?
  3. Eski Yunan şehirlerinin merkezlerinde yer alan pazar yeri olarak da bilinen geniş alanların adı nedir?
  4. Antik Yunan çağı nedir?

Antik Yunan hangi yıllar?

Antik Yunanistan, bugünkü Yunanistan toprakları ile Küçük Asya'da (Anadolu) yaşayan toplumların kurduğu devlet ve uygarlıkların, MÖ 756 (Arkaik dönem) ile MÖ 146 (Roma işgâli) tarihleri arasında hüküm sürdükleri bölgenin adı.

Antik Yunan döneminde polis ne anlama gelir?

Polis (Yunanca ἡ πόλις), Eski Yunanistan'da bir şehir, veya şehir devleti. Kelimenin bir diğer anlamı ise böyle bir şehrin vatandaşlar topluluğu idi. Klasik Atina ve aynı dönemdeki şehirler için bu terim çoğu zaman "şehir devleti" olarak çevrilir. Aynı kavramın Latincesi civitas tır.

Eski Yunan şehirlerinin merkezlerinde yer alan pazar yeri olarak da bilinen geniş alanların adı nedir?

Kare ve çengel bulmacalarda "Eski Yunan kentlerinde pazar yeri,antik kent meydanı.Yönetim,politika ve ticaret işlerini konuşmak için halkın toplandığı alan" sorusunun yanıtında boşluk 5 harflidir ve cevabına AGORA yazabilirsiniz..

Antik Yunan çağı nedir?

Antik Çağ ya da İlk Çağ, insanlık tarihinin başlangıcından erken dönem Orta Çağ'a kadarki zaman dilimindeki belirgin kültürel ve siyasi olayları konu alır. ... Yine de bu terim (antikite) daha çok Antik Yunan ve Antik Roma uygarlıklarını özel olarak tanımlamakta kullanılmaktadır.