Düşen implant tekrar takılır mı?

İçindekiler:

  1. Düşen implant tekrar takılır mı?
  2. Yapılan implant düşer mi?
  3. İmplant neden yerinden cikar?
  4. İmplant iyileşme başlığı nedir?
  5. İmplant sinirlere zarar verir mi?
  6. İmplant iyileştirme başlığı ne zaman takılır?

Düşen implant tekrar takılır mı?

Daha sonra ilgili bölgenin 4 – 5 ay iyileşmesi beklenir. Düşen implant geri takılır mı? Evet takılır. Çene kemiği iyileşen hastaya tekrar implant tedavisi uygulanmaktadır.

Yapılan implant düşer mi?

Diş implantının düşmesi sıkça rastlanan bir durum olmasa da, zaman zaman yerinden oynaması, çıkması veya gevşemesi gibi sorunlar gözlenebilmektedir. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Nadiren yanlış yapılan tedavilerde diş implantı ile ilgili problemler ortaya çıkabilir.

İmplant neden yerinden cikar?

Kemik tozu takviyesi ile implantın kemiğe tutunması sağlanır. Ancak kemik takviyesine rağmen kısa zaman veya uzun zaman sonra implantlarda sallanma meydana gelebilir. Bunun sebebi implant ile kemik arasına bakteriler oluşması ve implantın kemikten ayrılmasıdır.

İmplant iyileşme başlığı nedir?

İmplant iyileştirme başlığı, protez olarak kullanılacak dişin diş etinden geliyormuş zannedilmesini sağlayan başlıklardır. İmplant iyileşme başlığıyla hastalar doğal ve sağlıklı bir diş görünümüne kavuşurlar.

İmplant sinirlere zarar verir mi?

Sinirlerin yıpranması İmplantın yerleştirildiği cerrahi operasyonda uygulanan lokal anestezi, kimi zaman sinirlerin zarar görmesine neden olabilir. Bu da diş etinde hissizlik ya da ağrıya neden olur. Konuşmada, yemek yemede hatta tıraş olmak gibi aktivitelerde zorlanma yaşanabilir.

İmplant iyileştirme başlığı ne zaman takılır?

1.5 -2 ay sonra implantla kemik kaynaştıktan sonra implantı yumuşak dokudan dışarı çıkartmak için lokal anestezi altında ikinci bir işlem yapılarak implant üstüne iyileşme başlığı yerleştirilir. Bu sayede protez aşamasına hazır hale gelinmiş olur.