5393 49 nedir?

İçindekiler:

  1. 5393 49 nedir?
  2. Belediye sözleşmeli personel kadroları nelerdir?
  3. 5393 sayılı Belediye Kanunu Sozlesmeli personel 4 b li mıdır?
  4. 5393 sayılı belediye Kanununda idari özerkliğe aykırı düzenlemeler var mı?
  5. Belediye personeli kamu görevlisi midir?
  6. Belediyede çalışan sözleşmeli personel kadroya alınacak mı?
  7. 5393 Sayılı belediye Kanununa göre belediye organları nelerdir?

5393 49 nedir?

Bilindiği üzere 5393 sayılı Kanunun 49'uncu maddesinde belirtilen alanlarda tam zamanlı olarak çalıştırılacak sözleşmeli personelin “kadro karşılığı” çalıştırılacağı düzenlenmiş olduğundan, 6495 sayılı Kanundan yararlanacak bütün sözleşmeli personel bir kadronun karşılığında çalışmaktadır.

Belediye sözleşmeli personel kadroları nelerdir?

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesine göre mühendis, mimar, şehir plancısı, tabip, veteriner, tekniker, teknisyen, avukat, programcı vb. uzman ve teknik personelin yıllık sözleşme imzalamak suretiyle ve sınav şartına bağlı olmaksızın istihdam edilmesi öngörülmüştür.

5393 sayılı Belediye Kanunu Sozlesmeli personel 4 b li mıdır?

Bilindiği üzere, 5393 Sayılı Belediye Kanunu' nun 49. maddesine ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanun'unun 4B maddesine göre; belediyelerde, bakanlıklarda ve bakanlıklara bağlı kuruluşlarda norm kadro karşılığı, istisnasız ''tam zamanlı'' olarak çalışan, mimar, mühendis, avukat, hemşire, programcı, çözümleyici, tekniker ...

5393 sayılı belediye Kanununda idari özerkliğe aykırı düzenlemeler var mı?

5393 sayılı Belediye Kanunu'nda yerel özerklik terimiyle çelişen düzenlemeler de vardır. Bunların başında mali kaynak açısından belediyelerin tam özerk olmamasıdır. Belediyelerin, vergi ve harçları tespit etme yetkileri bulunmamaktadır.

Belediye personeli kamu görevlisi midir?

Belediye şirketlerinin faaliyetleri, kamusal faaliyet olarak kabul edilmediğinden, söz konusu şirketlerin yöneticileri ve çalışanları, ifa ettikleri görev dolayısıyla Türk Ceza Kanunu uygulamasında kamu görevlisi değildir.

Belediyede çalışan sözleşmeli personel kadroya alınacak mı?

Hali hazırda kamuda 3+1 modeliyle çalışan sözleşmeli memurlar bulunuyor. Yapılacak düzenlemeyle, 4 yılını dolduran sözleşmeliler kadroya geçebilecek.

5393 Sayılı belediye Kanununa göre belediye organları nelerdir?

5393 sayılı Kanuna göre belediye idaresinin organları; belediye meclisi, belediye encümeni ve belediye başkanından oluşmaktadır. 5216 sayılı Büyükşehir belediyesi Kanunu da benzer bir düzenleme öngörmüştür.