En ve Boy neresidir?

İçindekiler:

  1. En ve Boy neresidir?
  2. Önce Boy mu En Mi?
  3. Perde ölçüsü nasıl alınır en Boy?
  4. Boy cm olarak nasıl yazılır?
  5. Fon perde uzunluğu ne kadar?

En ve Boy neresidir?

Önce uzun olan kenar ölçülür. Uzun olan kenar kolimizin ''Boy'' ölçüsüdür. Sonra kısa olan kenar ölçülür. Kısa olan kenar ise kolimizin ''En'' ölçüsüdür.

Önce Boy mu En Mi?

Örnek perde eni 120 cm boyu 200 cm ise perde ölçüsü 1 cm şeklinde yazılır. Önce en sonra boy yazılır ve aralarına x konulur. En x Boy olarak yazılır. Eni yani genişliği 1.3 metre olan boyu, yüksekliği 2 metre olan perde 1 şeklinde yazılır.

Perde ölçüsü nasıl alınır en Boy?

Düz klasik tarzda tül perde ölçüsü duvardan duvara alınabilir veya pencerelerin bitiminden 25'er cm taşabilir. Boy ölçüsü tavandan yere genel tercih olarak yerden 4-5 cm. yukarda tutulur. Tül perdelik kumaş alırken büzgü tercihine göre 1'e 2,5 istendiğinde alınan en ölçüsünün 2,5 katı kadar tül alınmalıdır.

Boy cm olarak nasıl yazılır?

Boy ölçüsünün birimi genellikle bebeklerde ve çocuklarda “cm (santimetre)“, erişkinlerde ise “m (metre)” şeklinde kullanılmaktadır.

Fon perde uzunluğu ne kadar?

Perdeyi dekor için kullanmak istiyorsanız, enine geniş ölçü vermemeye çalışmalısınız. Aksi takdirde sabahleyin eve giren güneş ışını kesilebilir. Bunun için ise ideal fon eni 70-90 cm arasıdır. Pencere çerçevesinin iki tarafından da eşit miktarda dağıtarak toplam 40 santim taşırarak ölçü almanız tavsiye edilir.