Yüksek lisans kıdemi nasıl etkiler?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans kıdemi nasıl etkiler?
  2. Lisans bitiren memur kaç derece alır?
  3. Yüksek Lisans memuriyette ne işe yarar?
  4. Yüksek lisans öğretmen maaşını ne kadar etkiler?
  5. Lisans diploması alan memura kaç derece getirir?
  6. 8 derece 1 kademe memur maaşı ne kadar?

Yüksek lisans kıdemi nasıl etkiler?

Soru: Bilindiği üzere tezsiz yüksek lisans yapanlar ile tezli yüksek lisans yapan memurlara 1 kademe ilerlemesi verilmektedir. ... Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Lisans bitiren memur kaç derece alır?

Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Beş yıllık üniversiteden mezunlar, 9. derece ve 3. kademeden göreve başlar.

Yüksek Lisans memuriyette ne işe yarar?

Günümüzde yüksek lisans eğitimi almak son derece önemlidir. Bu nedenle devlette memurlarını bu konuda teşvik eder ve yüksek lisans yapan memurlarına ilave 1 kademe ilerlemesi verilir. 1 ilave kademe ilerlemesi alan memurun da doğal olarak maaşı artmaktadır.

Yüksek lisans öğretmen maaşını ne kadar etkiler?

Lisansüstü eğitimlerin ek ders ücretine etkisi Mevcut belirlemelere göre, ders görevi verilen ve/veya ders görevi verilmiş sayılan öğretmenlere her ders saati için ödenen ücret; yüksek lisans (tezli veya tezsiz) yapmış olanlara %5, doktora yapmış olanlara ise %15 artırımlı ödenmektedir.

Lisans diploması alan memura kaç derece getirir?

Memurlarımız Lise mezunu iken Lisans Mezunu olduklarında mevcut derece ve kademe bilgilerine 3 derece ve 1 kademe ilave edileceğini bilirler. Çünkü Lise Mezunu 13.Derecenin 3.Kademesi ile göreve başlarken, Lisans Mezunu 9.Derecenin 1.Kademesi ile göreve başlamaktadır.

8 derece 1 kademe memur maaşı ne kadar?

UNVANLARDERECENET GÖREV AYLIĞI
Polis memur8/16883 TL
Uzman Doktor1/49337 TL
Hemşire5/15893 TL
Mühendis1/48025 TL
11 satır daha