Prenses kesim pırlanta ne demek?

İçindekiler:

  1. Prenses kesim pırlanta ne demek?
  2. Cushion kesim pırlanta ne demek?
  3. Pırlanta çeşitleri nelerdir?
  4. SI pırlanta ne demek?
  5. Hangi kesim pırlanta daha iyi?
  6. Markiz kesim pırlanta ne demek?
  7. Karavana kesim pırlanta ne demek?
  8. Hangi pırlanta daha değerlidir?
  9. F VS pırlanta ne demek?
  10. Prenses kesim tektaş ne demek?
  11. Pırlanta parlaklık vs ne demek?

Prenses kesim pırlanta ne demek?

8- Prenses Kesim Pırlanta Yuvarlak kesim pırlantadan sonra en popüler kesim olan Prenses model, eşsiz kesimi ile evlilik yüzüğü seçimlerinde favorilerden biridir. Şekli genellikle kare olan kesim sivri kenarlara sahiptir.

Cushion kesim pırlanta ne demek?

YASTIK KESİM Bazen yastık kesim pırlanta olarak adlandırılan cushion kesimi, yastık görünümlü şeklinden adını alan zamansız bir kesimdir. Cushion kesim, parlaklığı artırmak için daha geniş fasetlere ve yuvarlatılmış köşelere sahiptir.

Pırlanta çeşitleri nelerdir?

En çok karşılaşılan yuvarlak kesimdir. Yuvarlak kesim dışında oval kesim, markiz kesim, damla kesim, kalp kesim, zümrüt kesim pırlanta gibi çeşitler mevcuttur.

SI pırlanta ne demek?

SI 1 berraklığındaki bir pırlantada tüketici pırlantada ki izleri çıplak gözle göremez. Bu izleri pırlantacıların sahip olduğu büyüteçler ile eğitimli bir göz görebilir. Bu açıdan bütçeye göre SI 1 pırlanta almakta makbuldür.

Hangi kesim pırlanta daha iyi?

Eğer pırlantanız Zümrüt ya da Baget kesim olacaksa beraklık seviyesinin SI1'den fazla olması her zaman iyidir. Çünkü baget kesimde lekeler diğer kesim şekillerinden daha belirgin olarak gözükür. Kesim 4C özellikleri arasında en önemli olanıdır. Pırlantanın parlaklığı ve ışıltısı kesimin kalitesine bağlıdır.

Markiz kesim pırlanta ne demek?

Markiz Kesim (Marquise Cut); Biçiminden dolayı, parmağı daha ince ve uzun gösterir; pırlantanın daha büyük görünmesini sağlar. Damla Kesim (Pear Cut); Yüzüklerden ziyade diğer modellerde sıklıkla kullanılan damla kesim, farklı ve ihtişamıyla büyüleyici niteliktedir.

Karavana kesim pırlanta ne demek?

Pırlanta aşağı konik olarak kesildiğinden yanlardan, yani dışarıdan aldığı ışığı yansıtır. Karavana elmas denilen bir materyal ise, altı açıktır, foyasız bile parlar. Kıymetli elmas taşı bazen el traşı ile ustaca küçültülür, bazen su kesimi ile, günümüzde ise lazer kesimleri ile küçültülür, parçalanır veya düzeltilir.

Hangi pırlanta daha değerlidir?

Pırlantalar arasında en değerli olan renk D renk pırlantadır. Hiçbir zaman renk göstermeyen, içerisinde az farklı renk barındıran ve gelen ışığı en iyi şekilde yansıtan pırlanta rengidir. Ülkemizde çok yüksek fiyatlarda satılmaktadır. Özellikle pırlantada renk unsurunu önemsemeyeneler tarafından tercih edilmektedir.

F VS pırlanta ne demek?

Pırlanta renk skalasında bulunan F pırlanta ekstra beyaz pırlanta sınıfında en yüksek olan pırlantadır. İçerdiği renk bakımından E pırlantadan farkı gemologlar tarafından ayırt edilebilir. ... Diğer bir renk olan G ve H renk pırlanta ise sarı renge dair hiçbir iz barındırmayan pırlanta derecesidir.

Prenses kesim tektaş ne demek?

Prenses kesim tektaş yapısı itibariyle kareye benzeyen ve köşeleri sivri olan bir tektaş kesimidir. Yani prenses kesim için kare kesim tektaş demek yanlış olmaz.

Pırlanta parlaklık vs ne demek?

VVS'in ingilizcesi Very Very Small yani çok çok küçük izler anlamına gelir. VS'in açılımı ise Very Small çok küçük izler anlamına gelir. 1 ve 2 dereceleri ise izlerin tipine, yerine ve yoğunluğuna göre derecelendirmedir. İz adetini belirtmez, sadece 1 derecesinin 2 derecesinden daha iyi olduğunu ifade eder.