Doktor reflüyü nasıl anlar?

İçindekiler:

  1. Doktor reflüyü nasıl anlar?
  2. Reflü hangi testle anlaşılır?
  3. Reflü kanda çıkar mı?
  4. Reflü nasil tespit edilir?

Doktor reflüyü nasıl anlar?

Reflü hastalığının tipik iki bulgusu vardır. Göğüs arkasında yanma hissi ve ağza acı su gelmesi. Bu ikisinin birlikte olması reflü tanısı için yeterlidir. Fakat bu şikayetler hastaların ancak bir kısmında görülürken çoğunluk hastada atipik şikayetler ön plandadır.

Reflü hangi testle anlaşılır?

Endoskopi sırasında gerekli görülür ise yemek borusundan parça alınarak doku tanısı için imkan sağlanır. Ph metre ile yemek borusunun ph'sının ölçülmesi, reflü hastalığı tanısında duyarlılığı ve özgüllüğü yüksek bir testtir. İlaç tedavisi verilen ancak cevap alınamayan hastalarda uygulanır.

Reflü kanda çıkar mı?

Reflü Kan Tahlilinde Çıkar mı? Reflü yemek borusu alt ucundaki gevşekliğe bağlı olarak mide asidinin yukarı kaçması durumu olduğundan tanısı en iyi endoskopiyle konur. Kan tahlillerinde reflü tanısını gösterecek bir test yoktur.

Reflü nasil tespit edilir?

Mideden boğaza doğru yayılan ve daha ziyade yemekten sonra oluşan yanma, en sık görülen reflü belirtisidir. Mide içeriğinin ağza gelmesi, yutma güçlüğü, görülen diğer önemli reflü belirtileri sayılır. Ağrılı yutkunma, geğirti, hıçkırık, bulantı ve kusma ise daha ender ortaya çıkar.