Otomatik vites park modu nedir?

İçindekiler:

  1. Otomatik vites park modu nedir?
  2. Otomatik vitesli araçlarda L ne işe yarar?
  3. Honda Civic vites L ne işe yarar?
  4. Otomatik vites araba gaz hangisi?
  5. Otomatik şanzıman arıza lambası neden yanar?

Otomatik vites park modu nedir?

Otomatik vites arabalarda; P, R, N ve D harfleri bulunuyor. P: “Park” sözcüğünün kısaltması ve aracınızı park ettikten sonra otomobili bu moda almanız gerekiyor. R: Bu harf, “Reverse” yani “geri gitmek” sözcüğünün kısaltması. Geri vitese geçmek için vitesi bu konuma almanız gerekiyor.

Otomatik vitesli araçlarda L ne işe yarar?

Ya da düz bir yolda giderken aracın otomatik olarak vites değiştirmesini istemiyorsak yine bu harflerin karşılığındaki modlar yardımımıza yetişecektir. L (Low): Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider.

Honda Civic vites L ne işe yarar?

Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler. Bazı Honda araçlarda sadece S modu da olabilir ama yokuş aşağı kullanımda motor freni yapmak isterseniz L ile aynı amaca hizmet eder.

Otomatik vites araba gaz hangisi?

Otomatik vites arabalarda sadece 2 pedal vardır. Sağ taraftaki gaz, sol taraftaki ve genellikle daha büyük olan pedal frendir. Bu araçları kullanırken sadece sağ ayağınızla kullanın. Sol ayağınızı hiçbir zaman kullanmayın.

Otomatik şanzıman arıza lambası neden yanar?

Şanzıman uyarı ışığının yanmasına neden olan en yaygın sorun şanzımanın aşırı ısınmasıdır. ... Aracınızda, şanzıman yağını ölçmek için bir yağ çubuğu varsa, sıvı seviyesini ve durumunu kontrol edebilirsiniz. Bazı araçlar ise şanzımanla ilgili çeşitli sorunları göstermek için bu arıza ışığını yakar.