Yeni tip sürücü belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yeni tip sürücü belgesi nasıl alınır?
  2. Eski tip ehliyetler ne zamana kadar geçerli?
  3. Yeni tip sürücü belgesi nedir?
  4. Ehliyet yenileme kaç para 2020?
  5. Ehliyet geçerlilik süresi nerede yazar?
  6. Ehliyet değişikliği için ne yapmalı?

Yeni tip sürücü belgesi nasıl alınır?

Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Bu nedenle eğer randevularda boşluk bulamıyorsanız müsait bir nüfus müdürlüğüne de başvuru yapabilirsiniz.

Eski tip ehliyetler ne zamana kadar geçerli?

"01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022'ye kadar ...

Yeni tip sürücü belgesi nedir?

31.12.2020 tarihinde eski tip sürücü belgesi geçerlilik süresi sona ereceğinden yeni tip sürücü belgesi alınması gerekmektedir. ... Polikarbon üzerine lazer baskılı olup, yeni tip sürücü belgesi polikarbon yapısı nedeni ile eski tip sürücü belgelerine göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Ehliyet yenileme kaç para 2020?

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ 2020 yılında uygulanacak yeni zamlı tarifeler alt kısımda listelenmiştir. Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL'dir. *Eski tip ehliyetini kaybedenlerin veya çaldıranların yeni tip ehliyet almak için ödeyecekleri ücret 13+2 TL'dir.

Ehliyet geçerlilik süresi nerede yazar?

Yeni sürücü belgelerinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 numaralı alanda bu bilgiler bulunur. 4a ehliyet veriliş tarihi, 4b ise ehliyet bitiş tarihidir. Eski ehliyetlerde ise ehliyet belge numarasının hemen altında yer alan kısımda sürücü belgesinin verildiği ve belgenin geçerliliğinin dolacağı tarih yazmaktadır.

Ehliyet değişikliği için ne yapmalı?

Ehliyet Yenileme İçin Gerekli Belgeler
  • Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı,
  • Son 6 ayda çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf,
  • Adli sicil belgesi (E-devlet üzerinden temin edilebilir),
  • Sürücü adına düzenlenmiş sağlık raporu,
  • Değerli kâğıt vakıf payı ve harç bedelinin yatırıldığına dair makbuz veya dekont,
Daha fazla öğe...