Karanfil çayı hangi hastalıklara iyi gelir?

İçindekiler:

  1. Karanfil çayı hangi hastalıklara iyi gelir?
  2. Karanfil Faydaları ve Nasıl Kullanılır?
  3. Karanfil ağız sağlığı için nasıl kullanılmalı?
  4. Karanfil yersek ne olur?
  5. Karanfil tansiyona iyi gelir mi?

Karanfil çayı hangi hastalıklara iyi gelir?

Karanfilin sağlık açısından yararları arasında sindirimin iyileştirilmesi, bakteri ile mücadele, karaciğeri korumak, akciğer kanseri ile savaşmak, kan şekerini düzenlemek, bağışıklık sistemini geliştirmek, iltihapla mücadele, ağız sağlığını desteklemek, solunum yolu enfeksiyonu tedavi etmek, baş ağrısını iyileştirmek, ...

Karanfil Faydaları ve Nasıl Kullanılır?

Karanfil tomurcukları bitkisel çaylarda kullanılabilir. Toz haline getirip diş ağrısı olmak üzere pek çok ağrının tedavisinde kullanılabilir. Günde bir-iki tane karanfil çiğnemek içeriğinde yüksek oranda bulunan demir, protein, fosfor, kalsiyum, karbonhidrat ve A, C vitaminlerinden faydalanmanızı sağlar.

Karanfil ağız sağlığı için nasıl kullanılmalı?

Taze demlenmiş bir bardak sıcak çayın içerisine 10-12 adet kuru karanfil ilave edilir. Üç-dört dakika bekledikten sonra yudum yudum içilir. Şeker ilave edilmeden içilmesi en etkili şeklidir. Çayınızı yudumlarken ağzınıza gelen karanfil tanelerini dişlerinizin arasında hafif ezerek eminiz.

Karanfil yersek ne olur?

Sindirime yardımcı olur: Karanfil, daha fazla sindirim enzimi salgılamaya yardımcı olduğu için sindirim sorunlarına karşı koymak adına bir ilaç gibi kullanılabilir. Ayrıca karanfil önemli bir lif kaynağı olduğu için sindirim sağlığına ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Bunların yanı sıra bulantıları da azaltır.

Karanfil tansiyona iyi gelir mi?

Yüksek tansiyonu düşürür. Karanfilin baharatı dışında yağı saç ve cilt bakımında kullanılır. Unutkanlıklara karşı önleyicidir. Kan akışını arttırır, kan damarlarında bulunan toksinlerin atılmasını sağlar.