ÖTV'siz araç ne zaman satılabilir?

İçindekiler:

  1. ÖTV'siz araç ne zaman satılabilir?
  2. ÖTV indirimli araç nasıl alınır?
  3. ÖTV indirimli araç kimler alabilir?
  4. Engelli aracı 5 yıl sonra nasıl satılır?
  5. ÖTV'siz araç kimler alabilir 2020?

ÖTV'siz araç ne zaman satılabilir?

Özel Tüketim Vergisi ödemeden sadece Katma Değer Vergisi ödenerek alınan otomobil 5 yıl boyunca satılmazsa 5 yılın sonunda satılırsa herhangi bir vergi ödenmiyor. Ancak 5 yıl içinde satılırsa aracın ÖTV'sinin ödenmesi gerekiyor.

ÖTV indirimli araç nasıl alınır?

ÖTV ödemeden araç alabilmek isteyen @ ve üzeri engelli olan bireylerin öncelikle engel durumlarını gösteren bir rapor almaları gerekiyor. Bu rapor, ancak devletin yetki verdiği hastanelerden alınabiliyor. Alınan raporda engelli bireyin araç kullanabileceğine dair bir ifadenin yer alması gerekiyor.

ÖTV indirimli araç kimler alabilir?

Yüzde 90 engelli raporu olan vatandaşlar, ÖTV'siz otomobil alımı yapabiliyor. ... ÖTV'siz otomobil fiyatlarının makul olması nedeniyle konu merak edilirken, engelli bireylerin yakınları da bu uygulamadan faydalanabiliyor. Bu noktada engelli vatandaşların birinci dereceden yakını olan kişiler ÖTV'siz otomobil alabiliyor.

Engelli aracı 5 yıl sonra nasıl satılır?

Engelli bireyler araçlarını aldıktan 5 yıl sonra engeli olmayan bir kişiye ÖTV ödemeden satabilirler mi? Bir engelli aracının 5 yıl içinde satılması durumunda ÖTV istisnası hakkı kaybedilir ve ödenmesi gerekir. 5 yılını tamamladıktan sonra ise herhangi bir ÖTV ödemesi yapılmadan satılabilir.

ÖTV'siz araç kimler alabilir 2020?

Engelli statüsünde olan kişiler ÖTV'li ürün aldıkları zaman ÖTV'den muaf olarak sayılmaktadırlar. Bu kişiler alacağı ürünleri ÖTV'siz haliyle yani ÖTV eklenmemiş haliyle satın alabilecek. Özel Tüketim Vergisi'nden muaf tutulan kişiler kimler; şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları ve engellilerdir.