Uyku apnesi olduğumu nasıl anlarım?

İçindekiler:

  1. Uyku apnesi olduğumu nasıl anlarım?
  2. Uyku apnesi için hangi doktora gitmeliyim?
  3. Uyku apnesinin sebebi nedir?
  4. Uyku apnesi hangi hastalıklara yol açar?
  5. Uyku apnesi muayenesi nasıl yapılır?
  6. Uyku apnesi için hangi ilaçlar kullanılır?
  7. Uyku apnesi kalp krizine neden olur mu?

Uyku apnesi olduğumu nasıl anlarım?

Tıkayıcı uyku apnesi genellikle şiddetli horlama, uyku esnasında başkasının şahit olduğu solunum durması atakları, gece sık uyanma, terleme, sık idrara çıkma, sabahları baş ağrısı, ağız kuruluğu, dinlenmemiş olarak kalkma, gün içinde uykululuk hali, dikkat ve konsantrasyon bozukluğu, unutkanlık, sinirlilik gibi ...

Uyku apnesi için hangi doktora gitmeliyim?

Uyku apnesi problemi yaşayan kişilerin alanında uzman ve deneyimli kulak burun boğaz uzmanlarına başvurması gerekmektedir.

Uyku apnesinin sebebi nedir?

Aşırı kilo, erkek cinsiyet, kalın bir boyun (boyun çevresi 43 santimetrenin üstünde olan erkeklerde risk fazladır), dar hava yollarına sahip olmak, uyku hapı ya da sakinleştirici ilaç kullanımı, alkol ve sigara kullanımı, çeşitli nedenlerle burnun tıkalı olması ve kalıtsal olarak uyku apnesine yatkınlık bulunması, ...

Uyku apnesi hangi hastalıklara yol açar?

Uyku apnesi yüksek tansiyon ve düzensiz kalp atışı, kalp krizi ve inme veya gündüz uyku hali ile ilişkili olabilir. Uyku apnesi genellikle uyku sorunlarına bağlı diğer hastalıklar sebebiyle gelişebilir.

Uyku apnesi muayenesi nasıl yapılır?

Uyku problemleri olan kişi, doktora başvurduğunda, öncelikle bir değerlendirme yapılır. Üst solunum yolu muayenesi gerçekleştirilir. Değerlendirme sonrasında, kişi uyku laboratuvarına alınır. Burada "polisomnografi" adı verilen uyku testleri yapılır.

Uyku apnesi için hangi ilaçlar kullanılır?

En sık kullanılan tedavi CPAP'tır (continuous positive airway pressure) ve bu tedavinin yüksek oranda etkili olduğu gösterilmiştir.
  • Uyku Apnesi için Önerilen İlaç Tedavileri. Seks Hormonları ...
  • Asetazolamid. ...
  • Teofilin. ...
  • Opiod Antagonistleri. ...
  • Uyarıcılar. ...
  • Antihipertansif Ajanlar. ...
  • Klonidin. ...
  • Trisiklik Antidepresanlar.
Daha fazla öğe...

Uyku apnesi kalp krizine neden olur mu?

Uyku apnesinin son yıllarda en sık görülen rahatsızlıklardan biri olduğunu belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ramazan Köylü, bu hastalığın tedavi edilmediğinde kalp krizine sebep olabileceğini söyledi.