Kekik yağını cilde nasıl uygulanır?

İçindekiler:

  1. Kekik yağını cilde nasıl uygulanır?
  2. Kekik sivilcelere iyi gelir mi?
  3. Damıtılmış kekik suyu nasıl kullanılır?
  4. Kekik yağı nasıl kullanılır kac damla?
  5. Kekik suyu tonik nasıl yapılır?
  6. Sivilceye ılık kompres nasıl yapılır?
  7. Yüze kekik suyu sürülür mü?

Kekik yağını cilde nasıl uygulanır?

Birçok alanda şifa kaynağı olan kekik yağı farklı şekillerde kullanılmaktadır. Akşam yatmadan önce temizlenmiş yüze tonik olarak temiz bir pamukla uygulanan kekik yağı cildin derinlemesine temizlenmesine, siyah nokta ve sivilcelerden arınmasına yardımcı olurken kırışıklıklara iyi gelmektedir.

Kekik sivilcelere iyi gelir mi?

Kekik yağı, doğal bir sivilce kurutucudur. Sivilce izlerinin giderilmesinde olumlu etkiler sunar. Bununla birlikte cilt kırışıklıklarına karşı da kullanılması önerilen bir yağdır. Mantar önleyici özelliği de vardır.

Damıtılmış kekik suyu nasıl kullanılır?

Kekik suyu nasıl kullanılır? Çeyrek çay bardağı (3-4 yemek kaşığı) kadar kekik suyu, bir su bardağı su ile karıştırılarak içilebilir. Tadı bir hayli yoğun olduğundan, içimini kolaylaştırmak için meyve suyuna karıştırmayı deneyebilir ya da yarım su bardağı su ile karıştırılarak bir dikişte içebilirsiniz.

Kekik yağı nasıl kullanılır kac damla?

Kekik yağı nerelerde kullanılır sorusunun bir başka cevabı da; bir bardak ılık suyun içerisine 3-5 damla olarak damlatılan kekik yağının vücuttaki toksik maddelerin atılmasına, iltihap, bakteri ve enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olmasıdır.

Kekik suyu tonik nasıl yapılır?

HAZIRLAMA: Kekik suyu ve elma sirkesi, ılık suyla karıştırılır. Steril gazlı bez yardımı ile kompres yaparak cilde tatbik edilir. Taze hazırlanıp aynı gün içinde kullanılmalıdır.

Sivilceye ılık kompres nasıl yapılır?

Ilık kompres yapın Sivilcenin çabuk gelişmemesi adına etkili olan bu yöntemle, antibakteriyel etki sağlıyor. Bunun için sıcak-ılık suya cadı fındığı yağı veya çay ağacı yağı damlatarak temiz bir pamuğu batırın. Daha sonra yüzünüzde başka yere değmeyecek şekilde yalnızca kızarıklığın üzerine pamuğu bastırın.

Yüze kekik suyu sürülür mü?

Kekik çayı ile cildi temizlemek arındırıcı etki gösterir. Makyaj kalıntılarının, kir ve yağın temizlenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda anti bakteriyel özellikleri sayesinde ciltteki patojen bakterilerin yok edilmesini destekleyerek sivilce ve akne oluşumunun önüne geçilmesini sağlayabilir.