Itfaiye hangi kuruma bağlıdır?

İçindekiler:

  1. Itfaiye hangi kuruma bağlıdır?
  2. AKS 110 ne demek?
  3. Aks elemanı nedir?
  4. Makine mil nedir?
  5. Sel su baskınında neler yapmalıyız?

Itfaiye hangi kuruma bağlıdır?

İtfaiyeler, dünyada birçok yerde İçişleri Bakanlığı'na bağlı ayrı bir genel müdürlük şeklindedir.

AKS 110 ne demek?

AKS 110 sel baskını, deprem, göçük gibi afetlerde de yanınızdadır. 110 numarayı tuşlayarak gerekli bilgileri, ilgililere veriniz. Yüksek binada mahsur kalma, bina çökmesi, denizde kurtarma, kuyuya düşme, asansörde mahsur kalma gibi acil durumlarda da AKS 110 hizmetinizdedir.

Aks elemanı nedir?

Dingil, ya da aks yalnızca eğilme gerilmelerinin etkisinde kalan, burulma gerilmelerinin etkisinde olmayan yani herhangi bir güç aktarmayan destekleme elemanıdır. Burulmaya da zorlanan makine elemanlarına mil denir.

Makine mil nedir?

Mil; dişli çark, kayış kasnağı, zincir dişlisi, kavrama göbeği, volan, rotor vb. parçaları üzerinde taşıyan ve bunların kendisiyle birlikte dönebilmeleri için genellikle iki yerinden yataklanmış olan önemli bir makina elemanıdır.

Sel su baskınında neler yapmalıyız?

Sel suları, önüne çıkan her şeyi sürükleyeceği için, evlerin üst katlarına çıkmak doğru bir davranıştır. Evlerin içinde bulunan elektrik kablolarından ve elektrikli aletlerden uzak durulmalıdır. Sigortaların kapatılması en doğrusudur. Sel suyu ile temas eden yiyeceklerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır.