Osym ye dilekçe nasıl gönderilir?

İçindekiler:

  1. Osym ye dilekçe nasıl gönderilir?
  2. Ösym Genel Amaçlı Dilekçe nasıl yazılır?
  3. Ösym itiraz kaç gün içinde yapılır?
  4. Ösym sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?

Osym ye dilekçe nasıl gönderilir?

Adaylar, dilekçelerinin aslını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır. Merkezimize faks yoluyla ulaştırılan dilekçeler işleme alınmaz. Adayın https://ais.osym.gov.tr internet adresinde işlem yapabilmesi için “aday şifresi” ni kullanması gerekir.

Ösym Genel Amaçlı Dilekçe nasıl yazılır?

ÖSYM Genel Amaçlı Dilekçe Nasıl Yazılır Dilekçenin işleme konulabilmesi için adayın ne istediğini açıkça belirtmesi gerekir. Dilekçe örneği üzerindeki bütün bilgi alanlarının doldurulması zorunludur, bilgi alanları eksik olan dilekçeler işleme alınmayacaktır. Dikkat: Aday, dilekçenin aslını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır.

Ösym itiraz kaç gün içinde yapılır?

Sınav sorularının bilimsel açıdan doğru olup olmadığının incelenmesini talep eden itirazlar sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde Genel Amaçlı Dilekçe Örneği ile yapılmalıdır. Her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına 20,00 TL itiraz ücreti ÖSYM'nin T.C.

Ösym sonuçlarına itiraz nasıl yapılır?

1- Öncelikle göndereceğiniz dilekçeyi bizzat elden ÖSYM'ye ulaştırmanız ya da mektup (kargo) olarak göndermeniz gerekmektedir. Faks ya da E-posta ile yapılan itirazlar ciddiye alınmamaktadır. 2- İtiraz dilekçesi doldurmadan önce sınav başvuru işlemlerinde kullandığınız T.C.