Felsefe öğretmeni olmak için ne yapmalıyız?

İçindekiler:

  1. Felsefe öğretmeni olmak için ne yapmalıyız?
  2. 10 sınıf felsefe kaç ünite?
  3. Felsefe kaçıncı sınıf?
  4. Felsefe sorusuyla duruma ilişkin sorular arasındaki farklar nelerdir örneklerle açıklayınız?
  5. Metinde felsefe nasıl açıklanmaktadır?
  6. Felsefi metin yazarken nelere dikkat edilmeli?
  7. Felsefi metin ne demek?

Felsefe öğretmeni olmak için ne yapmalıyız?

Mesleğin eğitimine girebilmek için, Lise veya dengi okul mezunu olmak, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı 'nda (LYS) "Felsefe Grubu Öğretmenliği" lisans programı için yeterli "TM-3" puanı almak.

10 sınıf felsefe kaç ünite?

Sınıf Felsefe müfredatında neler var, 1. Ünitede Felsefeyi Tanıma, 2. Ünitede Felsefeyle Düşünme, 3. Ünitede Felsefenin Temel Konuları ve Problemleri, 4. Ünitede Felsefi Okuma ve Yazma konuları var.

Felsefe kaçıncı sınıf?

Felsefe 11. sınıflarda okutulan bir derstir. Müfredat düzenlemeleriyle 10. sınıfta da okutulması planlanmaktadır.

Felsefe sorusuyla duruma ilişkin sorular arasındaki farklar nelerdir örneklerle açıklayınız?

Cevap. Cevap: Günlük hayata ilişkin sorular ile Felsefenin soruları büyük farklılık taşımaktadir. Günün anlamına uygun olan sorular o anlık ihtiyaçların karşılanması için sorulurken Felsefenin soruları daha geneli kapsayan ve daha bütüncül sorular olup varlık hayat gibi alanlardaki genel sorular olmaktadir.

Metinde felsefe nasıl açıklanmaktadır?

1. Metinde felsefe nasıl açıklanmaktadır? Cevap: Felsefenin ne bir bilgi ne de bilme olmadığını bu bilgiler üzerinde düşünme edimi, ama sadece kendi düşüncelerimizi değil başkalarının da konu üzerindeki düşüncelerini sorgulama üzerine kurulu bir disiplin olduğu anlatılmaktadır.

Felsefi metin yazarken nelere dikkat edilmeli?

Felsefi metin, kavram ve problemlere dikkat edilerek okunur. Felsefi metinde geçen temel görüşler bulunur. Felsefi metnin ana fikrine destek olan temel bileşenler anlamlarıyla beraber belirlenir. Felsefi metin dilsel açıdan incelenerek ifadelerin anlamsal kontrolü yapılır.

Felsefi metin ne demek?

Felsefi Metin: Felsefe konularını ele alan, felsefi problemler üzerinde duran metinlere felsefi metin denir. ... Felsefi düşünce, araştırmaya ve eleştirel bir tavra dayanan bir düşüncedir. Felsefi düşünce, kendisine veri olarak aldığı her türlü malzemeyi aklın eleştirici süzgecinden geçirir.