Sorumluluk sınavı geçme notu kaç?

İçindekiler:

  1. Sorumluluk sınavı geçme notu kaç?
  2. Sorumluluk sınavlarından kalınca ne olur?
  3. Sorumluluk sınavı ücreti ne kadar?
  4. Sorumluluk sınavlarında en fazla kaç saat ek ders alınır?
  5. Bir günde kaç sorumluluk sınavı yapılır?

Sorumluluk sınavı geçme notu kaç?

Bu sınava girebilmek için yılsonundaki başarı puanının en az 50 puan olması gerekir. Bu sınavların gözetmenliği iki öğretmen tarafından yapılmaktadır. Bu sınavlar, yazılı ya da uygulamalı olabilir.

Sorumluluk sınavlarından kalınca ne olur?

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçecekler. Alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler ise sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.

Sorumluluk sınavı ücreti ne kadar?

Sorumluluk Sınavları Gözetmen ve Komisyon Görevlileri Sınav Ücretleri. Eylül – 11 Eylül tarihileri arasında liselerde yapılacak olan sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere sınav başına 5 ek ders ücreti ödenecektir. Yaklaşık olarak öğretmenler 91 TL ücret alacaklardır.

Sorumluluk sınavlarında en fazla kaç saat ek ders alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sorumluluk sınavlarında görev alan öğretmenlere 5 saat ek ders ücreti ödeneceğini açıkladı.

Bir günde kaç sorumluluk sınavı yapılır?

Sorumlu oldukları derslerden ise sorumluluk sınavlarına alınırlar, Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlar üç haftayı geçmeyecek şekilde gerektiğinde cumartesi ve pazar günleri ile çalışma saatlerinin dışında da yapılır, Sınavlar için ayrılan sürenin yetmemesi durumunda aynı günde iki veya üç sınav yapılabilir.