Tıbbi laboratuvar teknikeri ne demek?

İçindekiler:

  1. Tıbbi laboratuvar teknikeri ne demek?
  2. Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Iö nedir?
  3. Tıbbi görüntülemede staj var mı?
  4. Laborant olmak için hangi bölüm?

Tıbbi laboratuvar teknikeri ne demek?

Başta hastaneler olmak üzere, sağlık kuruluşları ya da fabrikalarda doktorların ya da mühendislerin gerekli gördüğü analizleri yapmakla yükümlü olan laboratuvar teknisyenleri; klinik ve diğer araştırma laboratuvarlarında kullanılan yöntemlerin ve cihazların işleyişinden, tahlillerin yapılmasından sorumlu teknik ...

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Iö nedir?

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI (İKİNCİ ÖĞRETİM) Öğrenciler iki yıllık ön lisans eğitimleri sırasında teorik ve uygulamalı dersler almaktadırlar. Programın öğretim dili Türkçedir. Öğrenciler pratik uygulamalarını Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Biyokimya ve Merkezi laboratuvarlarında yapmaktadırlar.

Tıbbi görüntülemede staj var mı?

Öğrenciler ikinci yarıyılın sonunda 30 iş günü staj yaparlar. Programda yer alan mesleki uygulama ve stajların tümünü tamamlayan öğrenciler “Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Önlisans” diploması ve “Tıbbi Görüntüleme Teknikeri” ünvanını almaktadır.

Laborant olmak için hangi bölüm?

Nasıl Laborant Olunur? Laborant olmak isteyenler üniversiteye hazırlık sınavlarında ilk aşama sınavına ait puanla tercih yapabilecektir. 2 yıllık eğitim veren sağlık meslek yüksekokullarında bulunan tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü tercih edilmelidir.