Tezli yüksek lisansta ALES kalktı mı?

İçindekiler:

  1. Tezli yüksek lisansta ALES kalktı mı?
  2. ALES kimler için kalktı?
  3. ALES sarti kalkti mi?
  4. Yüksek lisans başvuru puanı nasıl hesaplanır?
  5. Ales Puan Hesaplama nasil yapilir?
  6. 2020 ALES puanları nasıl olur?

Tezli yüksek lisansta ALES kalktı mı?

Bunun dışındaki tezli yüksek lisans programları, doktora, sanatta yeterlik başvuruları, akademik personel başvuruları gibi tüm başvurularda gereklidir. Tüm devlet ve vakıf üniversitelerinin tezsiz yüksek lisans programları için ALES şartı kaldırılmıştır.

ALES kimler için kalktı?

"Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), doktora mezunlarından yeniden yüksek lisans ve doktora yapmaları halinde istenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) şartını kaldırdı.

ALES sarti kalkti mi?

YÖK Başkanı Saraç 'Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES'e girme şartı artık aranmayacak. '

Yüksek lisans başvuru puanı nasıl hesaplanır?

ALES şartı aranmayan tezli yüksek lisans programlarına başvuran adayların giriş başarı puanı; lisans mezuniyet not ortalamasının %50'sinin, yabancı dil puanının %10'unun ve yapılacak giriş sınavı puanının %40'ının toplamı alınarak hesaplanır.

Ales Puan Hesaplama nasil yapilir?

ALES'te 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecek.

2020 ALES puanları nasıl olur?

ALES eşit ağırlık puanı sayısal testi 0.