Elektrik direklerinde travers nedir?

İçindekiler:

  1. Elektrik direklerinde travers nedir?
  2. Travers arızası nasıl anlaşılır?
  3. Yatak traversi nedir?
  4. Beşik burcu ne işe yarar?
  5. Salıncak Burcu bozuksa ne olur?
  6. Araba burcu nedir?
  7. Araba salıncak burcu nedir?
  8. Ön takımların bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
  9. Arabanın ön takımında neler var?
  10. Rot ayarsız olursa ne olur?
  11. Arabada z rot neden bozulur?
  12. Rotilli kol nedir?
  13. Rot kolu arızası nasıl anlaşılır?
  14. Pitman kolu ne işe yarar?
  15. Pitman nedir?
  16. Rot kolu ne kadar?
  17. Direksiyon sistemi nasıl çalışır?
  18. Elektrikli direksiyon nasıl çalışır?
  19. Servo Direksiyon ne demek?
  20. Çift pinyon direksiyon sistemi nedir?

Elektrik direklerinde travers nedir?

Travers ve konsollar, enerji taşıyan iletkenlerin birbirinden ve direkten istenilen uzaklıkta bulunmasını sağlayan ve iletkenleri izolatör yardımıyla taşımaya yarayan araçlardır. Beton ve demir olarak imal edilirler. ... Beton ve demir konsol traversler direk tiplerine göre; taşıyıcı ve durdurucu olarak imal edilirler.

Travers arızası nasıl anlaşılır?

Travers arızasının en belirgin bulgusu ses sorunlarıdır. Burçlar veya direkt olarak kendisi kasislerde, esneme durumlarında ses yapabilir. Bu parça tüm alt takımı ve motor kulaklarını üzerinde barındırması sebebi ile oldukça önemli bir parçadır.

Yatak traversi nedir?

Travers; raydan gelen yükleri azaltmak amacıyla balastlara ileten, rayın altına döşenen yol üstyapı malzemesine denir.

Beşik burcu ne işe yarar?

Salıncak ve salıncak burçları, ön düzen geometrisinde yer alan açıların mümkün olabildiğince sabit kalmasını sağlar. Salıncakların bağlantı yerlerinde, burç adı verilen malzemeler bulunur. Bu burçlar sayesinde diğer malzemelerin hasar görmesi ve yorulması engellenmiş olur.

Salıncak Burcu bozuksa ne olur?

Alt Salıncak Arıza Belirtileri; Araçta kasislerde ve esnemelerde ses sorunları başlar. Stabilize yollarda lokurtu şekilde ses duyulabilir. Araç Tekerleri Dışa Kamber yaparak lastiğin iç kısmında aşınma olmasına neden olur. Ani fren yada ani kalkışlarda tak sesi gelmesine neden olur.

Araba burcu nedir?

Araba burç (araba burç salıncağı), genel olarak, arabanın ön tekerleklerinin içerisinde yer almaktadır. Çok nadir de olsa bazı marka ya da üretici firmalar, araba burcunu arka tekerleklere de monte edebilirler. Ön tekerleklerin her birinde birer adet olmak üzere toplamda iki adet araba burç salıncağı bulunmaktadır.

Araba salıncak burcu nedir?

Otomobil salıncağının diğer bir ismi de otomobil alt tablasıdır. Bu parça araçların ön takımlarının herhangi bir darbeye karşı korunmasını da sağlamaktadır. ... Araba salıncağının daha iyi bir şekilde çalışmasını sağlayan salıncak burcu aynı zamanda salıncak fişeği olarak da bilinmektedir.

Ön takımların bozuk olduğu nasıl anlaşılır?

Ön takım arızası nasıl anlaşılır? Sürüş esnasında; aracın ön kısmından gelen olağan dışı bir ses, aracın direksiyonundaki titreme , virajlarda savrulma, fren sisteminin daha geç çalışması ya da aracın kontrol dışı sağa sola çekmesi ön takımı oluşturan parçalardan birinin arızalı ya da aşınmış olduğunun işaretidir.

Arabanın ön takımında neler var?

Ön Takım Parçaları Nelerdir ?

  • Rot başı
  • Rotil.
  • Salıncak.
  • Direksiyon kutusu.
  • Rot kolu.
  • Amortisör.
  • Helezyon yayları
  • Askı Rotları ( Z Rot )

Rot ayarsız olursa ne olur?

ROT AYARININ NEDEN OLDUĞU ZARARLAR Rot ayarı bozulduğunda sürüş keyfiniz bozulacağı gibi, direksiyonunuz titreme yapar. Aytıca ani fren yaptığınızda aracınız şağa ve ya sola kayabilir. Lastikte dengesiz aşınma meydana gelebilir. Ayrıca jant, amörtisör ve aks kelepçelerinin yıpranması hızlanır.

Arabada z rot neden bozulur?

Bu parça askı rotu, denge rotu olarak da bilinir. Araçta viraj dengesini sağlar. Z rotun iki ucunda rot başı diye bilinen, hareketli parçalar vardır. Bu parçalar kasislerde ve direksiyon hareketleri ile alınan ani darbeler yüzünden, zamanla iç kısımlarında boşluk oluşturmaya başlar ve boşluk arttıkça parça bozulur.

Rotilli kol nedir?

Rotiller, salıncak kolunun aks taşıyıcı vasıtasıyla araç tekerleğine bağlantısını sağlayan hareketli parçalardır, küresel mafsallardır. Üst ve alt salıncaklardaki kullanımlarına bağlı olarak üst ve alt rotil olarak adlandırılır.

Rot kolu arızası nasıl anlaşılır?

Rot Kolundan Sorun Olduğu Nasıl Anlaşılır? Araçla çukura girip çıktığınızda tam orta kısımda vuruntu sesi gelir. Direksiyonda titreme, sürüş halindeyken sağa sola çekme, manevra yaptıktan sonra geri toparlayamama gibi sorunlar rot kolu arıza belirtileridir.

Pitman kolu ne işe yarar?

Pitman Kolu paralel olarak dönen araç tekerleklerini salıncak kollarına bağlayan konvansiyonel tip süspansiyon sistemlerinde kullanılmaktadır. Pitman kolunun bağlandığı süspansiyon ve direksiyon sistemleri bütün arkadan çekişli ve hafif ticari araçlarda kullanılmaktadır.

Pitman nedir?

pitman kolu direksiyon hareketinin tekerleklere geçirilmesi işleminde, ileri ve geri hareket ederek dişli mil ile yön çubuğunu birbirine birleştiren bir parçadır.

Rot kolu ne kadar?

2021 Rot Kolu güncel fiyatları ne kadar? 25 Nisan 2021 tarihi itibariyle 12.

Direksiyon sistemi nasıl çalışır?

Direksiyon Sistemi Nedir Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır? (Direksiyon Sisteminin Çalışma Prensibi) Direksiyon simidinden alınan dönme hareketi, direksiyon dişli kutusunda doğrusal harekete çevrilerek ve kuvveti arttırılarak tekerleklere iletilir, böylece tekerlekler yönlendirilmiş olur.

Elektrikli direksiyon nasıl çalışır?

Elektrik kontrollü direksiyon sistemi nedir?

  1. Sürücü tarafından direksiyonun döndürülmesiyle direksiyon mili döner.
  2. Bununla beraber direksiyon miline bağlı olan bir elektrik motoru da çalışır ve direksiyon milinin dönme kuvvetini artırır.
  3. Bu sayede de direksiyon kuvveti desteklenmiş olur.

Servo Direksiyon ne demek?

Elektro mekanik servo direksiyon, hıza bağlı şekilde ayarlanan elektrikli bir güç destekli yardımcı direksiyondur ve sadece sürücünün ihtiyaç duyduğu anlarda devreye girer. Hidrolik bileşenlere hiç ihtiyaç duymadan çalışır.

Çift pinyon direksiyon sistemi nedir?

Çift pinyon kullanımı sayesinde direksiyon sistemi düşük hızlarda daha direkt cevaplar verirken yüksek hızlarda daha ağırkanlı oluyor. Bu sayede direksiyon kilitten kilide sadece 2,2 tur dönüyor ve engel aşma manevraları da benzerlerinden çok daha az direksiyon hareketiyle tamamlanıyor.