Eklemde dejenerasyon nedir?

İçindekiler:

  1. Eklemde dejenerasyon nedir?
  2. Dejeneratif omurga hastalıkları nelerdir?
  3. Omurga hastalıkları nelerdir?
  4. Vertebra ne işe yarar?
  5. Tıpta radius ne demek?
  6. Patella Nedir Anatomi?
  7. Fibula Nedir tıp?
  8. Tibia nedir tıp?

Eklemde dejenerasyon nedir?

Dejeneratif eklem hastalığı olan osteoartrit halk arasında kireçlenme olarak bilinmektedir. 50 yaş üzerindeki kişilerde en sık görülen eklem hastalığıdır. Osteoartrit vücuttaki herhangi bir eklemi etkileyebilir. En sık etkilediği eklemler eller, kalça, diz ve omurgadır.

Dejeneratif omurga hastalıkları nelerdir?

  • Omur ve Omurilik Tümörleri.
  • Bel Fıtığı (Lomber Disk Hernisi)
  • Omurganın Dejeneratif Hastalıkları (Bel Kayması,Omurilik Daralması,...)
  • Hipofiz Adenomları
  • Boyun ve Kol Ağrısı
  • Boyun Fıtığı (Servikal Disk Hernisi)
  • Beyin Tümörleri.
  • Beyin Anevrizmaları

Omurga hastalıkları nelerdir?

Omurgayla alakalı olarak sık gözlenen bozukluklar Bel ve boyun fıtığı, omurga kireçlenmesi, diskin dejeneratif hastalıkları, omurga kayması, omurga ve etraf dokuları ilgilendiren travmatik durumlar, kifoz-skolyoz, tümoral hastalıklar ve dar kanal olarak özetlenebilir.

Vertebra ne işe yarar?

Omurganın görevi; başın, gövdenin, göğüs ve karın boşlu- ğundaki birçok iç organın ağırlığını taşımak ve pelvis (kalça) aracılığı ile bu ağırlığı alt ekstremitelere iletmektir. Baş ve gövdenin hareketlerini de sağlar.

Tıpta radius ne demek?

Radius ön kolda bulunan kemiklere verilen isimdir. Bu sebeple özellikle tıpta bu terim sıklıkla kullanılmaktadır. Radius önkol kısmında yer alan lateral yani başparmak bölgesinde yer almaktadır.

Patella Nedir Anatomi?

Diz kapağı veya patella, diz bölgesinde bulunan bir kemiktir. Femur ile eklem yapar (patellafemoral eklem). İnsanlardaki en büyük susamsı kemiktir.

Fibula Nedir tıp?

Fibula veya baldır kemiği kaval kemiğinin (tibia) lateral tarafında bulunan ve tibiaya hem aşağıdan hem de yukarıdan bağlanan kemiktir.

Tibia nedir tıp?

Kaval kemiği (veya tibia), omurgalıların bacaklarında dizin altındaki iki kemikten (diğeri fibula) daha iri ve dayanıklı olanıdır ve dizi ayak bileğine bağlar.