Tellaliye yetkisi veren kişi ne demek?

İçindekiler:

  1. Tellaliye yetkisi veren kişi ne demek?
  2. Tellaliye ücreti ne demek?
  3. Tapu tellaliye sözleşmesi nedir?
  4. Tellallık sözleşmesi ne demek?
  5. Tellallar ne demek?

Tellaliye yetkisi veren kişi ne demek?

Tellaliye Sözleşmesi Nedir? Tellaliye sözleşmesi, tarafların arasında aracılık yapmak için iş sahibi ile imzalanan sözleşme demektir. Bir diğer adı Taşınmaz Simsarlığı Sözleşmesi'dir. Tellaliye sözleşmesini oluşturan kişiler taraftarlar, kuruluşlar ve aracılık yapanlardır.

Tellaliye ücreti ne demek?

Tellaliye, kelime anlamı olarak yerel yönetimlerde duyuru işi için alınan ve yönetmeliklerle belirlenmiş vergi olarak tanımlanıyor. "Tellallık"; "Çığırtmalık" olarak da bilinen tellaliye ile ilgili esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununda düzenleniyor.

Tapu tellaliye sözleşmesi nedir?

Tellaliye sözleşmesi (Taşınmaz Simsarlığı Sözleşmesi, Aracılık Sözleşmesi, Tellallık Sözleşmesi) kiralama ve alım satım işlemleri için emlak danışmanlarının mal sahibiyle yaptığı sözleşmeye verilen addır. Tellallık sözleşmesi araçlık sözleşmesi anlamına gelmektedir.

Tellallık sözleşmesi ne demek?

TBK. m. 520/1'e göre simsarlığın (tellallığın) tanımı şu şekilde yapılmıştır: “Simsarlık sözleşmesi, simsarın taraflar arasında bir sözleşme kurulması imkanının hazırlanmasını veya kurulmasına aracılık etmeyi üstlendiği ve bu sözleşmenin kurulması halinde ücrete hak kazandığı sözleşmedir”.

Tellallar ne demek?

TELLÂL. 1. Bir malın satışının yapılacağını veya herhangi bir şeyi halka bildirmek için çarşı pazar gibi kalabalık yerlerde yüksek sesle bağırmakla görevli kimse: Koyunlarından birer çıkın çıkarıp tellâllarla mezatta gezdiren düşkün ihtiyar kadınlar (Rûşen E. Ünaydın).