Online eğitim neden daha iyi?

İçindekiler:

  1. Online eğitim neden daha iyi?
  2. Uzaktan eğitimin özellikleri nelerdir?
  3. Informal yöntem nedir?
  4. Norm bağımlı değerlendirme nedir?
  5. Amaca göre değerlendirme nedir?
  6. Referans norm ne demek?

Online eğitim neden daha iyi?

Her bir öğrencinin kendi öğrenme hızında eğitim almasına olanak sağlar. Çağdaş, gelişmiş ve interaktif araçlarla eğitim verilir. Ders materyallerine sınırsız erişim imkânı sağlar. Geleneksel eğitim modeliyle ortaya çıkan ulaşım, beslenme vs masrafları ortadan kaldırır.

Uzaktan eğitimin özellikleri nelerdir?

Uzaktan Eğitimin Özellikleri

  • Küreselleşme: Uzaktan eğitim hizmeti veren kurumlar genel olarak küresel düzeyde eğitim verebilecek niteliğe sahiptirler. ...
  • Kişiselleştirme: ...
  • Endüstrileşme: ...
  • Geleneksel Eğitime uygun olmayan öğrencilere hizmet verme: ...
  • Hareket kabiliyeti: ...
  • Hızlı geri besleme: ...
  • Diğer eğitim sistemlerine göre ucuz olması: ...
  • Teknoloji ve Eğitim:

Informal yöntem nedir?

Informal eğitim; bir planı olmadan kendi kendine gelişen, herhangi bir yapılandırmaya maruz kalmamış, bu yüzden de sonuçları ve ne öğrenileceği öngörülemeyen eğitimlerdir. Kişilerin çevrelerinden ya da kendi deneyimlerinden öğrenme sürecine de informal eğitim diyoruz.

Norm bağımlı değerlendirme nedir?

Norm dayanaklı (Bağıl) değerlendirme: Ölçüt grup ortalaması gibi ölçme sonuçlarından çıkarılır. Bireyin değerlendirilmesinde grup performansı ya da sınıfın başarı ortalaması da dikkate alınarak yapılan değerlendirme bağıl değerlendirmedir.

Amaca göre değerlendirme nedir?

2) Amaca Göre Değerlendirme Eğitim sürecinin başında, süreç öncesinde hazırbulunuşlukların belirlenmesini hedefler. Genelde öğrencilerin bir okula, kursa vs. seçilmesi için kullanılır. Her türlü seçme ve seçme testi tanıma yerleştirme değerlendirmesidir.

Referans norm ne demek?

Norm-referanslı (bağıl) değerlendirmenin temelinde öğrencilerin bulundukları grup içinde kıyaslanması ve başarılarının göreceli olarak ifade edilmesi vardır. Bağıl değerlendirmeye göre öğrencilerin başarısı göreceli olarak değerlendirilir.