Üzüm çekirdeği hapı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Üzüm çekirdeği hapı ne işe yarar?
  2. Resveratrol kilo verdirir mi?
  3. Lipozone Resveratrol Nedir?
  4. Fransız Paradoksu nedir?
  5. Acerola Resveratrol Nedir?
  6. Resveratrol Nedir makale?
  7. Quercetin nedir ne işe yarar?
  8. Likopen en çok hangi besinde bulunur?

Üzüm çekirdeği hapı ne işe yarar?

- İltihaplanma ve enfeksiyon tedavisinde doğal ilaç olarak kullanılan üzüm çekirdeği bu etkenlere bağlı gelişen kireçlenme, egzama, cilt problemleri, sinüzit, kolit, gastrit ve idrar yolu enfeksiyonu gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Bunun yanı sıra bağırsak ve böbrekleri temizleyerek taş ve kum oluşumunu önler.

Resveratrol kilo verdirir mi?

Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden (CNRS) Fabienne Aujard ve ekibinin yaptığı araştırma, üzüm, yer fıstığı, dut, yaban mersini gibi besinlerde bulunan "doğal ilaç" resveratrolün ilk kez lemurlerde kilo alımını azalttığını gösterdi. 8-10 yıl yaşayan lemurlerin yiyeceğine günde 200 mg resveratrol ekleyen bilim ...

Lipozone Resveratrol Nedir?

Lipozone Resveratrol lipozomal formda yüksek biyoyararlanım sağlayan 240 mg Resveratrol içerir. Her kutu içime hazır 30 adet sıvı saşe (5 ml) içerir. Saşeler direk tüketilebilir veya sıvılara karıştırılarak kullanılabilir.

Fransız Paradoksu nedir?

Fransız Paradoksu.. Şarap üretimleri kadar tüketimleriyle de ünlü Fransızların, yağlı ve kolesterolü yükselten yiyecekleri tercih etmelerine rağmen kalp hastalıklarına yakalanma olasılıklarının düşük olduğu araştırmalarla saptanmış bir gerçek.

Acerola Resveratrol Nedir?

Antioksidan polifenol olan resveratrol maddesi en çok siyah üzümün kabuğunda bulunur. Siyah üzümün aşırı soğuk ve sıcağa, mantar enfeksiyonlarına ya da kanser yapıcı diğer faktörlere karşı ürettiği bir maddedir.

Resveratrol Nedir makale?

Resveratrol (3, 4, 5-trihidroksi-stilben), biyotik ve abiyotik stres koşullarına karşı üzümlerde sentezlenen stilben grubu bir fitoaleksindir. Özellikle renkli üzüm çeşitlerinin kabuk kısmında yüksek miktarda sentezlenmektedir (0.mg/g yaş ağırlık; 9.mg/g kuru ağırlık).

Quercetin nedir ne işe yarar?

Kuersetin, IgE alerjik yanıtlarının güçlü bir bastırıcısıdır ve bu nedenle, IgE aracılı gıda alerjilerini (R) tedavi etmek için alternatif bir ilaç olarak kullanılabilir. Kuersetin, ayrıca bağışıklık sisteminin düzenlenmesinde de rol oynar ve bazı araştırmalar anti-kanser özellikleri gösterdiğini belirtiyor.

Likopen en çok hangi besinde bulunur?

Likopen domates, karpuz, kırmızı portakal, pembe greyfurt, kurutulmuş kayısı, guava meyvesi, papaya ve kuşburnunda bulunur.