Felsefi sorular niçin önemlidir?

İçindekiler:

  1. Felsefi sorular niçin önemlidir?
  2. Felsefede neden sorular cevaplardan daha önemli bir yer tutar?
  3. Felsefenin birçok tanımının olmasının nedeni nedir?
  4. Felsefenin tutarlı olması ne demektir?

Felsefi sorular niçin önemlidir?

Felsefi sorular, yaşamı anlamak için daha derin bir düzeyde düşünmemizi sağlar. Felsefede hiç bir konu tartışılamaz bir tabu değildir! Felsefi sorulara verilen akılcı cevaplarda, mutlak ve mükemmel bir açıklama bulma çabası yoktur! Anlama çabası vardır!

Felsefede neden sorular cevaplardan daha önemli bir yer tutar?

' Çünkü sorular bilgiyi gizlendiği yerden çıkartmaya, üstündeki tozu silmeye ya da eskiden bulunduğu yerden başka bir yere konumlandırmaya yarar. Cevaplar ise doğruluğu koşullara ve zamana göre değişebilen hatta bazen evrim geçirmesi gereken sözlerdir. Daha önemlisi sorular cevapların varlık nedenidir.

Felsefenin birçok tanımının olmasının nedeni nedir?

Felsefenin tanımının yapılamamasının nedenlerinden biri farklı felsefe türlerinin olmasıdır. İkinci neden ise her felsefe kolunda değişik eğilim kuram ve öğretilerin olmasıdır.Bir diğer neden ise tarihsel süreçte öğretilerin karşıtlığı ve birbirini yadsıması ve çalışma alanının karmaşık soyutluğudur.

Felsefenin tutarlı olması ne demektir?

Tutarlılık, düşüncelerin ortak bir ilkeyle; bağıntı, düzen, kavram ya da fikirle birbirine bağlanmış olması durumu; mantıklı bir bütünün parçaları, ögeleri arasında, karşılıklı bağlantı ve uyum bulunması hâlidir.