Kaç AKTS ile sınıf geçilir DPÜ?

İçindekiler:

  1. Kaç AKTS ile sınıf geçilir DPÜ?
  2. Önlisans Mezun olmak için kaç kredi gerekli?
  3. 45 AKTS kaç ders yapar?
  4. Bir dönemde en fazla kaç kredilik ders alınabilir Marmara?
  5. Üstten en fazla kaç ders alınabilir?

Kaç AKTS ile sınıf geçilir DPÜ?

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nin Ders Yüküyle ilgili 22 inci maddesi çerçevesinde ders kaydı yapılır. Buna göre; Öğrencilerin bir yarıyıldaki normal ders yükü 30 AKTS kredisidir.

Önlisans Mezun olmak için kaç kredi gerekli?

Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması ...

45 AKTS kaç ders yapar?

Bir yarıyıla ait ders yükü en fazla 45 AKTS olabilir. Tekrarlanan dersler normal ders yüküne sayılır. Öğrenci, çift anadal dersleri ile birlikte bir yarıyılda en fazla 50 AKTS kredi ders alabilir (bknz: İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği - Madde 22-(2)).

Bir dönemde en fazla kaç kredilik ders alınabilir Marmara?

Üniversitemizde, öğrencilerin bir dönemi (sınav dönemleri dahil olmak üzere toplam 17 hafta) tamamlayabilmeleri için en az 30 AKTS kredisinden başarılı olmaları zorunludur. 30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.)

Üstten en fazla kaç ders alınabilir?

Üstten ders alabilmek için not ortalamasının en az 3 olması gereklidir ve en fazla üç ders alınabilir.