Komi gorevi nedir?

İçindekiler:

  1. Komi gorevi nedir?
  2. Bar Komisi ne iş yapar?
  3. Runner örtü nasıl kullanılır?
  4. Runner nasıl serilir?
  5. Masa örtüsü alırken nelere dikkat edilmeli?
  6. Masa örtüsü nasıl seçilir?
  7. Masa örtüsü boyu nasıl olmalı?

Komi gorevi nedir?

Komi, restoranların mutfak ya da servis kısmında çalışıp, aşçı ve garsonlara yardımcı olan kişidir. Servis komisi ve mutfak komisi olarak iki çeşit komi bulunur. Servis kısmında çalışan komiler genellikle masayı toplar ve garsonlara yardımcı olur.

Bar Komisi ne iş yapar?

Barboy; kafe, otel, restoran, pub gibi mekanların bar bölümünde barmene yardımcı olarak gün içindeki işleyişi kolaylaştıran kişidir. İçeceklerin hazırlanması için barmene malzeme tedarik eder, masalara servis yapar, bardakları toplar, bulaşıkla ilgilenir, deponun düzeninden sorumludur.

Runner örtü nasıl kullanılır?

Runner Nasıl Kullanılır? Runner modellerini dikdörtgen masalarda tercih edebilirsiniz ya da yuvarlak veya kare masalarda çapraz olarak serebilirsiniz. Runnerları tek parça halinde kullanabileceğiniz gibi dilerseniz 2 runnerı masalarınızda çerçeve formunda buluşturarak da kullanabilirsiniz.

Runner nasıl serilir?

Runner Nasıl Serilir?

  1. Uzun bir masada yemek daveti verecekseniz runner'ı dikey ya da yatay olarak kullanabilirsiniz. ...
  2. Uzunlamasına serdiğiniz runner bölümünü vurgulamak için runner altına beyaz ya da açık tonlarda daha geniş bir runner serebilirsiniz.

Masa örtüsü alırken nelere dikkat edilmeli?

Masa örtüsü boyutu seçerken en önemli nokta örtünün masanın her yanından tam olarak eşit uzunlukta sarkmasına dikkat edilmesidir. Ana kural olarak masa örtüsü boyutunu seçerken masanın her kenarından 14-20 cm taşması gerektiğini unutmayın.

Masa örtüsü nasıl seçilir?

Masa örtüsü seçimi nasıl yapılır?

  1. MASA ÖRTÜSÜ MODELİ NASIL SEÇİLİR?
  2. - Masa örtüsü seçeceğiniz masanın boyutlarıyla eşleşen bir model olmalıdır. ...
  3. - Mobilyalara uygun renklerde masa örtüsü seçmeniz sizin için daha kullanışlı ve görselliğe artı bir özellik olabilir.
  4. - Masa örtüsünün modeli yıkanabilir ve ütülenebilir olmasına özen gösteriniz.

Masa örtüsü boyu nasıl olmalı?

Dikdörtgen Masa Örtüsü Ölçüleri

  1. 4-6 kişilik 70×110 cm ve 100×148 cm aralığında olan bütün dikdörtgen yemek masaları için ideal masa örtüsü ölçüsü 132×178 cm olmalıdır.
  2. 6-8 kişilik 91×152 cm ve 122×182 cm aralığında olan dikdörtgen yemek masaları için uygun masa örtüsü ölçüsü 152×212 cm olmalıdır.