Bağnaz olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Bağnaz olmak ne demek?
  2. Yobaz insan ne demek?
  3. Mutaassıp inanç nedir?
  4. Mutaassıp ne demek Osmanlıca?
  5. Mükellef nedir din kısaca?

Bağnaz olmak ne demek?

Gündelik hayatta hala kullanılan kelimelerden biri bağnaz sözcüğüdür. ... Ancak bilmeyen kişiler için ise TDK açısından bu kelimenin anlamı, 'Bir inanışa ya da bir düşünceye aşırı biçimde bağlanmak, ondan başka bir düşünce ya da inancı kabul etmemek, fanatik' biçiminde tabir edilmektedir.

Yobaz insan ne demek?

Yobaz anlamı itibariyle olumsuz bir kelimedir. Toplum içinde kaba, düşüncesiz, inatçı kişiler için kullanılmakta olan yobaz kelimesi zamanla çeşitli anlamlarda kullanılmıştır. ... Kelimenin TDK'deki karşılığı dikkate alındığında ise ilk olarak karşımıza "dindeki bağnazlığı aşırılığa vardıran kimse" çıkmaktadır.

Mutaassıp inanç nedir?

(ﻣﺘﻌﺼّﺐ) sıf. ve i. (Ar. ta'aṣṣub'dan muta'aṣṣib) Benimsediği fikir ve inanışa aşırı derecede bağlı olup başka düşünce ve inanca hak tanımayan, yenilikleri kabul etmeyen, taassup sâhibi (kimse), bağnaz, fanatik: Cordano Bruno ile birlikte bir dehrî-i mutaassıp olarak Tevrat ve İncil'i yaktı (Cenap Şahâbeddin).

Mutaassıp ne demek Osmanlıca?

Aşırı, sıkı sıkıya bağlı olan, tutucu.

Mükellef nedir din kısaca?

Dinen mükellef ne demek? Mükellef olan kimseler, Allahü teâlânın emir ve yasaklarından mes'ûldürler. Allah'ın emir ve yasaklarını, dinî ibâdetleri yerine getirmekle vazifeli olan kimselerin herbirine "mükellef" denir.