Seviyeli bir ilişki ne demek?

İçindekiler:

  1. Seviyeli bir ilişki ne demek?
  2. Düzey ne demek TDK?
  3. Üst Düzey nasıl yazılır TDK?
  4. Onamak ne anlama gelir?
  5. Hükmün onanması ne demek?
  6. Onan ne demek TDK?
  7. Onan soğutma ne demek?
  8. Trafolarda soğutma işlemi nasıl yapılır?
  9. Soğutma işlemi nasıl yapılır?
  10. Trafo kazanı nedir?
  11. Dalga duvar nedir?
  12. Hermetik tip trafo ne demek?
  13. Kuru tip trafo ne demek?
  14. Trafo silikajel nedir?
  15. Hermetik röle ne işe yarar?
  16. Genleşme depolu Trafo nedir?
  17. Silika jel ne işe yarar?

Seviyeli bir ilişki ne demek?

Seviyeli ilişki, seviyesiz olmayandır. Seviyesiz ilişki ise günü birlik, haftalık vb. belirli süre için olandır. Yani burada öncelikli ölçüt ilişkinin belirli bir süre için mi, yoksa belirsiz bir süre için mi başlamış olduğudur.

Düzey ne demek TDK?

Düzey (i. ) Bir yer veya şeyin bir başka yer veya şeye göre yüksekliği ve bu yükseklikten geçtiği farzedilen düzlem, seviye.

Üst Düzey nasıl yazılır TDK?

üst düzey kullanıcılar, 22 karakter ile yazılır. Ayrıca, ü harfi ile başlar, r harfi ile biter. Tüm karakter dağılımı ise, 'ü', 's', 't', ' ', 'd', 'ü', 'z', 'e', 'y', ' ', 'k', 'u', 'l', 'l', 'a', 'n', 'ı', 'c', 'ı', 'l', 'a', 'r', şeklindedir.

Onamak ne anlama gelir?

ONAMAK – UNAMAK una-mak “kabul etmek, râzı olmak”) E. T. Türk. ve halk ağzı. Doğru ve uygun bulmak, tasvip etmek.

Hükmün onanması ne demek?

Onama Kararı, ilk derece mahkemelerince veya bölge adliye mahkemelerince verilen kararın usul ve yasaya uygun olduğu, Yargıtay Ceza Dairelerince yapılan denetimde herhangi bir hukuka aykırı hususun tespit edilemediği ve kararı veren mahkemenin doğru karar verdiği yönünde Yargıtay Ceza Dairesince kararın onanmasına ...

Onan ne demek TDK?

Onan İsminin Anlamı: 1. Daha iyi bir duruma giren, mutlu olan. 2. Hastalıktan, dertten kurtulan.

Onan soğutma ne demek?

ONAN, yağ dolaşımı ve hava teması doğal olarak gerçekleşen soğutma tipi anlamında gelmektedir. Sıcak yağın doğal konvansiyonel dolaşımı ile soğutma gerçekleştirilir. Transformatörün ürettiği ısı ile yağın ısısı ve doğal olarak kinetik enerjisi artar.

Trafolarda soğutma işlemi nasıl yapılır?

Transformatörler soğutma şekillerine göre genel olarak yağlı tip ve kuru tip transformatörler olmak üzere ikiye ayrılır. Yağlı tip trafolarının kuru tip trafolardan farkı soğutma işleminin yağ ile yapılmasıdır. Kuru tip trafolarda ise soğutma fan ile gerçekleşir.

Soğutma işlemi nasıl yapılır?

Temel olarak buzdolabının çalışma prensibi soğutmak istediğimiz cisimden ısıyı çekmektir. Isıyı çekebilmenin tek yolu o cisme, soğuk cisim yaklaştırmaktır. Isı, şelaleden akan su gibi sıcaktan soğuğa doğru akar. Soğutma sisteminde bulunan soğutucu gaz, kompresör tarafından sıkıştırılır.

Trafo kazanı nedir?

Yağ soğutmalı tip trafolarda, nüve soğutma materyali olarak kullanılan trafo yağının içerisinde bulunmaktadır. ... Trafo kazanı, çekirdek ve yağın dış ortamdan muhafazasını ve yağın soğutulması işleminde kullanılmaktadır.

Dalga duvar nedir?

Dalga duvarlar temas yüzeyini artırarak ısınan yağın atmosfer ile ısı alışverişi yapmasını (soğumasını) sağlar. ...

Hermetik tip trafo ne demek?

Hermetik trafo, çekirdek ve bobin yapısı genleşme deposu olan transformatörler ile aynıdır. Hermetik tip trafo fabrikalarda hermetik basınç ayarı yapılarak atmosfere kapatılmıştır. Yağın termik etkiler sebebi ile genleşmesi dalgalı ve elastik olan kazan yapısı ile kontrol altına alınır.

Kuru tip trafo ne demek?

Kuru Tip Trafo: Cebri soğutmalı olarak tasarlanır. Oluşan ısıyı hava sirkülasyonu ile atan trafolardır. Bu trafolara kuru tip trafo veya kuru tip transformatör (dry type transformer) denir. Manyetik devresi ve sargıları yalıtkan bir sıvıda korunmayan elektrik trafolarıdır.

Trafo silikajel nedir?

Aparatın camlı bölümünde bulunan nem alıcı (silika jel) havada bulunan nemi alır. Transformatörün solunumu sırasında içeriye girmeye çalışan tozlar yağla, nem de, granül halindeki özel malze- me ile tutularak, yağın ve yalıtım malzemelerinin yüksek yalıtkanlığının bozulması engellenir.

Hermetik röle ne işe yarar?

Hermetik Koruma Röleleri MHPR Ana görevi, hava geçirmez şekilde kapatılan transformatörlerdeki yağ seviyesini izlemektir. Dolum borusundaki yağ seviyesi düşerse, bir anahtarlama kontağı devreye sokulur.

Genleşme depolu Trafo nedir?

Yağlı Tip Trafo (Genleşme Depolu Transformatör) İşletme sırasında oluşan ısının transformatör yağı ile atılarak izin verilen çalışma sıcaklığını aşmaması için soğutmanın transformatör yağı ile sağlandığı transformatörlerdir.

Silika jel ne işe yarar?

Silika jeller, ürünleri nemden koruyarak küflenmelerini ve bozulmalarını engelleyen malzemelerdir. Bu sayede ürünlerin raf ömürleri uzatılır. Bu amaçla yiyeceklerde, ilaçlarda, elektronik ve deri ürünlerinde sıklıkla kullanılır.