Evvel refik Bade l Tarık ne?

İçindekiler:

  1. Evvel refik Bade l Tarık ne?
  2. Önce refik sonra tarik ne demek?
  3. Evvel refik sümme tarik ne demek?
  4. Er Refik ne demek?
  5. Er Rafik ne demek?
  6. Ya Latif ne demek anlamı?

Evvel refik Bade l Tarık ne?

Yani " Önce yoldaş sonra yol." Zira en zor yolu bile güzelleştiren yoldaştır.

Önce refik sonra tarik ne demek?

Tarih Lügati on Twitter: "Evvel refîk bade't-tarîk: Eskilerin iyi arkadaş seçmenin önemine dair söyledikleri güzel söz. "Önce arkadaş, sonra yol" demek."

Evvel refik sümme tarik ne demek?

Genel bir kaide, Evliya Çelebi'den duyması daha bir manidar: "Evvel refîk, sümme tarîk." (Önce güvenilir bir arkadaş, sonra yolculuk.)

Er Refik ne demek?

er-Refîk, Allah'ın (c.c.) “işlerde acele etmemesi, yavaş yavaş davranması, her işinde yumuşak olması, sert kaba ve merhametsiz olmaması” demektir.

Er Rafik ne demek?

Allah'ın (c.c.) birçok yönünü tasvir etmek amacıyla bu isimlerin detayları ve anlamları öğrenilmelidir. Er-Rafi; "Dilediğinin makam ve mertebesini yükselten,dostlarını yücelten;dilediğini aziz kılan.Zillettten izzete terfi ettiren,düşeni kaldıran,dereceleri artıran." anlamına gelmektedir.

Ya Latif ne demek anlamı?

Ya Latif (C.c) Lütuf sahibi, her işin inceliklerini bilen, bütün arzuları yerine getiren, her şeye vakıf, inayet ve ihsan sahibi olan anlamına gelmekte. El-Latîf : Her işin inceliğini bilip, hiç umulmadık yoldan kullarına iyilik ulaştıran Latif'tir. El-Latîf : Lütfü ve keremi bol olan O'dur.