Yalın bir dil ne demek?

İçindekiler:

  1. Yalın bir dil ne demek?
  2. Hortum su terazisi nedir?
  3. Su terazisi ile ölçüm nasıl yapılır?
  4. Su terazisi nedir ne işe yarar?
  5. Su terazisinin içinde ne var?

Yalın bir dil ne demek?

YALINLIK, YALIN, SADE PARAGRAF, ÖZELLİKLERİ (TÜRKÇE DERSİ KONU ANLATIM) Duygunun, düşüncenin ya da gerçeğin sade, süssüz ve gösterişe kaçmadan iletilmesine yalınlık denir. Roman, öykü gibi sanatsal yazılardan çok, bilimsel öğretici yazılar yalınlığa dayanır.

Hortum su terazisi nedir?

Hortum terazisi, su terazisinin aksine bu iş için endüstriyel olarak üretilmemiştir. Tek özelliği şeffaf olması ve içindeki hava boşluğunun görünebilirliğidir. Su terazilerinde olduğu gibi suyun yüzeysel çekim ile etkileşimi sonucu hava boşluğunun tüm çekim alanına toplanmasından ibarettir.

Su terazisi ile ölçüm nasıl yapılır?

Yatay zemin üzerine terazi yatay şekilde konulur. Yatay su tüpün de bulunan suyun yatay şekilde dengeye gelmesi sağlanır bu sayede de zeminin düzlüğü ayarlanır. Dikey zemin için ise dikey su tüpü kullanılır. Dik şekilde zemine tutulan terazinin dikey su tüpündeki suyun dengeye gelmesi sağlanır.

Su terazisi nedir ne işe yarar?

Çeşme, sebil, cami ve hamamlara, gerekli suyu sağlayan, su yollarında basıncı ayarlayan ve suları ölçerek dağıtan su terazileri, sayıları azalarak gü nümüze ulaşan yapılardır. Su terazileri, su yollarında oluşan ve akışı engelle yen havanın açığa çıkmasını da sağlamışlardır.

Su terazisinin içinde ne var?

Su terazileri ağaçtan, plastik veya metal bir gövden oluşur. Bazıları üzerinde ölçü için bölüntü mevcuttur. Terazi gövdesi üzerinde yataya paralellik, diklik ve belli açıları kontrol için konulmuş bombeli bir cam tüp vardır. Cam tüpün içinde eterli ya da ispirtolu su bulunur.