Gundi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Gundi ne anlama gelir?
  2. Gollik ne anlama gelir?
  3. Enik ne anlama gelir?
  4. Enik ne demek Arapca?
  5. Enik hangi dil?
  6. Enik Encek ne demek?
  7. Kedi yavrusuna ne denir TDK?
  8. Enik hayvan mı?

Gundi ne anlama gelir?

Kürtçe kökenli gundi kelimesi Türkçede köylü anlamına gelir. Gundi kelimesi günümüzde kurnaz, çakal, küçük hesapçı anlamına karşılık gelir. ... Gund kelimesine ek olarak gelen “i” bu kelimeye köylü anlamı kazandırır.

Gollik ne anlama gelir?

Kuyruksuz ya da kısa kuyruklu tavuk vb. hayvanlar. 1. Kısa: Kuyruğu gollik horoz. 2. Kesik, yarım.

Enik ne anlama gelir?

a. 1. Kedi, köpek vb. çok memeli hayvanların yavrusu: “Köyün mezbelesinde, köpek enikleriyle insan yavruları birbirine karışmış, oynaşıyorlar.” -Y. K. Karaosmanoğlu. 2. argo Çocuk: “Evliyim ya, üç de enik var arkamda.” -N.

Enik ne demek Arapca?

ar [Ar. enik / enika ] (eni:k, k kalın söylenir) {OsT} sf. Güzel; sevimli; şirin.

Enik hangi dil?

Eski Türkçe énik "hayvan yavrusu" sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe én- "inmek, düşmek" fiilinden +Ik sonekiyle türetilmiştir. in- maddesine bakınız.

Enik Encek ne demek?

enik. 2. Hayvan yavrusu. Beş altı yaşına kadar olan çocuk. Merdiven.

Kedi yavrusuna ne denir TDK?

Hele ki yavru kedilerin gözleri açıldığı zaman ne kadar sevimli olduğunu hatırlayın… ... Bizim araştırmalarımız sonucunda köpek yavrusu için kullanılan “enik” aynı şekilde kedilerin yavrularına da verilen bir isimdir. Daha doğrusu enik, çok memeli hayvanların yavrularına verilen bir özel isimdir.

Enik hayvan mı?

Köpek yavrularına enik (bazı yörelerde encik) denir. Proto Türkçe kökenli bu sözcük Eski Türkçede enük hâlindedir. Türkçede köpekler yaygın olarak kuçu nidasının tekrarlanmasıyla çağrılır. Bu nida, bazı Doğu ve Güneydoğu Avrupa dillerindeki ve Kürtçedeki köpek sözcükleriyle büyük benzerlik gösterir.