Dudak yemek orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Dudak yemek orucu bozar mı?
  2. Diş macunu tadı orucu bozar mı?
  3. Ezan okunurken Diş fırçalamak orucu bozar mı?
  4. Diyanet işleri Başkanlığı Diş fırçalamak orucu bozar mı?
  5. Nihat Hatipoğlu Diş fırçalamak orucu bozar mı?
  6. Abdest aldıktan sonra diş fırçalamak abdesti bozar mı?
  7. Diş karıştırmak abdesti bozar mı?
  8. Diş çektiren kişi namaz kılabilir mi?
  9. Gargara yapmak abdesti bozar mı?
  10. Saç teline dokunmak abdesti bozar mı?

Dudak yemek orucu bozar mı?

Dudak yemek orucu bozar. Aslında susam tanesinden büyük olan bir parçanın yutulması dahilinde oruç bozulmaktadır. ... Fakat istemsizce ve susam tanesinden daha küçük bir parça orucu bozmamaktadır. Eğer kişi yuttuğundan emin olamaz ve hatırlamaz ise de orucu bozulmaz.

Diş macunu tadı orucu bozar mı?

Macunun tadının boğazına gitmesi bir kokunun burna gitmesi gibidir. ... Velhasıl: Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun veya suyun boğaza kaçması hâlinde oruç bozulur.

Ezan okunurken Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Oruç tutmak amacıyla sahura kalkan ve yiyeceklerini tüketen kişiler ağız ve diş bakımı için dişlerini fırçalamak istediğinde ezan okunursa oruç bozulmaz. ... Ancak boğaza su ve macun kaçarsa hem ezan okunurken hem de normal zamanlarda oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir.

Diyanet işleri Başkanlığı Diş fırçalamak orucu bozar mı?

DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI? Boğaza su kaçırmadan ağzı su ile çalkalamak orucu bozmadığı gibi diş fırçalamakla da oruç bozulmaz. Bununla birlikte, diş macununun, misvak parçalarının veya suyun boğaza kaçması halinde oruç bozulur.

Nihat Hatipoğlu Diş fırçalamak orucu bozar mı?

Nihat Hatipoğlu ise "diş fırçalamak orucu bozar mı" sorusunu şu şekilde cevaplıyor: "Oruç tutan bir kişinin dişlerini fırçalarken macun kullanması doğru değildir. ... Diş etleri kanayabilir, kullandığınız macunun tadı boğazınızdan aşağı inebilir...

Abdest aldıktan sonra diş fırçalamak abdesti bozar mı?

Abdest alırken misvak ve benzeri bir şeyle ağız ve diş temizliğini yapmak sünnettir (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 44). Zira bu temizlik fıtrattan sayılmaktadır (Müslim, Taharet, 56; Ebû Dâvûd, Taharet, 29).

Diş karıştırmak abdesti bozar mı?

Diş etinden çıkan kan ise karıştığı tükürüğün yarısı veya daha fazlası kadar olduğunda abdesti bozar (Mevsılî, el-İhtiyâr, I, 52). Şâfiîlere göre ise abdest, sadece ön ve arkadan çıkan şeylerle bozulur. Bunların dışındaki yerlerden gelen sıvılar abdesti bozmaz.

Diş çektiren kişi namaz kılabilir mi?

Vücuttan çıkan kan akmadığı veya çıktığı yerin çevresine dağılmadığı sürece abdesti bozmaz. Yaradan çıkan irin ve sarı su da böyledir. Çıktığı yerin dışına kendiliğinden dağılmayan bu sıvıların silinmesi halinde de abdest bozulmaz.

Gargara yapmak abdesti bozar mı?

Gargara yapmak genellikle abdest alırken ağzı çalkalamaya benzer. Oruçluyken abdest almak orucu bozmaz. Çünkü ağız çalkalanırken su yutulmaz. Gargara yapılırken de su yutulmaması lazımdır.

Saç teline dokunmak abdesti bozar mı?

Ancak abdesti bozan dokunma, şehvetle olan dokunmadır. Şehvet varsa kadınların hepsi aynıdır. ... Hanbelilere göre kadının saçına, tırnağına ve dişine dokunmak abdesti bozmaz.