Vaad etmek ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Vaad etmek ne demek TDK?
  2. Kaydedip mi kaydetip mi?
  3. Cem etmek neden bitişik yazılır?
  4. Hinogluhin nasil yazilir?
  5. Kaç göç TDK?
  6. Kaç göç ne demek?

Vaad etmek ne demek TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'vadetmek'tir. VADETMEK NE DEMEK: 1- Bir işi yerine getireceğine söz vermek: 2- Davranışıyla, tutumuyla bir işi yapacağı duygusunu uyandırmak, umut vermek.

Kaydedip mi kaydetip mi?

KAYDETMEK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "kayıt etmek mi, kaydetmek mi?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı kaydetmek şeklinde olmalıdır.

Cem etmek neden bitişik yazılır?

Özgün biçimleri tek heceli bazı Arapça kökenli kelimeler etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yardımcı fiilleriyle birleşirken ses düşmesine, ses değişmesine veya ses türemesine uğradıklarında bitişik yazılır. Bu kelime genellikle cem etmek şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı cemetmek şeklinde olmalıdır.

Hinogluhin nasil yazilir?

Çok kurnaz, her dönemin şartlarına uyabilen (kimse) anlamına gelir. Bu kelime genellikle hin oğlu hin şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı hinoğluhin şeklinde olmalıdır.

Kaç göç TDK?

a. Dinî bir anlayışla Müslüman kadınların erkeklere görünmemeleri, bir arada oturup konuşmaktan kaçınmaları: “Kaçgöç zamanında bile o erkekten ürkmezdi.” -R. H. Karay.

Kaç göç ne demek?

Dinsel bir anlayışla kimi Müslüman kadınların erkeklere görünmemeleri, bir arada oturup konuşmaktan kaçınmaları.