Okul aile Birliği Divan Kurulu Nasıl Seçilir?

İçindekiler:

  1. Okul aile Birliği Divan Kurulu Nasıl Seçilir?
  2. Okul aile Birliği ne iş yapar?
  3. Okul aile Birlikleri ne zaman kuruldu?
  4. Okul Aile Birliği divan kurulu kaç kişiden oluşur?
  5. Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?
  6. Okul aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?
  7. Okul aile Birliği gelirleri nelerdir?
  8. Okul Aile Birliği Divan Başkanı kimdir?
  9. Okul aile Birliği Satın Alma Komisyonu kimlerden oluşur?

Okul aile Birliği Divan Kurulu Nasıl Seçilir?

MADDE 10 – (1) Genel kurul toplantısı aşağıdaki şekilde yapılır: a) Genel kurula katılacak üyeler toplantı katılım cetvelini imzalar. b) Toplantının açılışı birlik başkanı tarafından yapılır. c) Açık oyla veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçilir.

Okul aile Birliği ne iş yapar?

Okul Aile Birliği, şikâyet ve önerileri yazılı olarak kabul eder; OAB Başkanı aracılığı ile okul yönetimine sunar. Okul Aile Birliği, belirlenmiş sosyal sorumluluk projelerinde okul adına aktif görev alır. ... Okul Aile Birliğinin amacı, okul ve öğrenci yararına çalışmaktır.

Okul aile Birlikleri ne zaman kuruldu?

Okul aile birliklerinin yasal temeli ise 1946 yılında toplanan 3. Milli Eğitim Şurası'nda atılmıştır. Şuranın altıncı gündem maddesi, “aile ve okul arasında iş birliği sağlanması için gerekli tedbirlerin alınması”dır.

Okul Aile Birliği divan kurulu kaç kişiden oluşur?

Okul Aile Birliği, Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinden oluşur. Yönetim Kurulu 7 asil, 6 yedek üyeden, Bunlar okul müdürü, müdür yardımcısı, öğretmenler arasından seçilen bir asil bir yedek üye ve veliler arasından seçilen 4 asil 4 yedek üyeden oluşur. Denetleme Kurulu ise 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur.

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?

(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişidir?

(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul aile Birliği gelirleri nelerdir?

Okul Aile Birliği gelirleri, Milli Eğitim Temel Kanunu 16. maddesi 2. fıkrasında belirtilen “okulların ve maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak üzere” amir hükmü doğrultusunda harcanır. Harcamalar, Yönetim Kurulu kararı ile yapılır, alım sürecini Yönetim Kurulu kararları belirler.

Okul Aile Birliği Divan Başkanı kimdir?

Gündemin ilgili maddesi gereğince Divan heyetinin oluşumuna geçildi ve yapılan oylamada Divan Başkanlığı'na Alper Akgülen, Katipliğe Berrin Adıyaman ve Oy Sayım Memurluğu'na Fatma Günçavdı oy birliği ile seçildiler.

Okul aile Birliği Satın Alma Komisyonu kimlerden oluşur?

Satın alma komisyonu, ihtiyaç duyulan ilköğretim kurumlarında müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında okul müdürlüğünce yapılacak satın alma işlerini düzenlemek ve yürütmek üzere öğretmenler kurulunda seçilecek üç öğretmen ve muhasebeden sorumlu bir memurdan oluşturulur.