Kıbrıs'ta SGK var mı?

İçindekiler:

  1. Kıbrıs'ta SGK var mı?
  2. KKTC kaç yaşında emekli olurum?
  3. Sosyal Güvenlik Yasası nedir?
  4. Şu an Türkiye'de emeklilik yaşı kaç?
  5. Sigortam yattımı nasıl öğrenebilirim?

Kıbrıs'ta SGK var mı?

Cevap 4: Ülkemiz ile KKTC arasında bir sosyal güvenlik anlaşması bulunduğundan anılan ülkede çalışmalarınız sırasında KKTC'nin sosyal güvenlik sistemine dahil olursunuz.

KKTC kaç yaşında emekli olurum?

tarihinde 45 Yaşını doldurmuş olup 25 yıl prim yatırımı olanlar 50 yaşında, 35 yaşını doldurmamış olanların ise emekli yaşı 60 olarak düzenlenmiştir. 35-45 yaş arasının ise emekli yaşı kademeli olarak yükseltilmiştir.

Sosyal Güvenlik Yasası nedir?

Bu Yasanın amacı, kısa ve uzun vadeli sigorta kolları bakımından kiĢileri, sosyal sigorta riskleri karĢısında güvence altına almak, bu sigorta kollarından yararlanacak kiĢileri ve sağlanacak sosyal sigorta haklarını, bu haklardan yararlanma koĢullarını, sosyal güvenlik finansman ve karĢılanma yöntemlerini belirlemek, ...

Şu an Türkiye'de emeklilik yaşı kaç?

08.09.1976 ve öncesinde sigortalı iş hayatına atılan erkeklerin emeklilik maaşı almaya hak kazanabilmeleri için 55 yaşını doldurma ve en az 5000 gün aktif olarak çalışmış olmaları şartı esastır. 08.09.1999 ve sonrası işe başlayan erkeklerde ise yaş sınırı 60, aktif çalışma günü ise 7000 gün ve üzeridir.

Sigortam yattımı nasıl öğrenebilirim?

Bunu yapmanız için E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden E-Devlet şifresi almalısınız. Ardından sisteme giriş yapıp SGK Hizmet Dökümü şeklinde arama yapmalısınız. Aramada karşınıza çıkan sayfadan sigortanızın yatıp yatmadığını kolayca öğrenebilirsiniz. Bir diğer yöntemse ALO 170 SGK hattını aramaktır.