60 C 1 gelir seviyesi nedir?

İçindekiler:

  1. 60 C 1 gelir seviyesi nedir?
  2. Gelir testinde G0 ne demek?
  3. GSS 60 f kapsamında sigortalı olanlar ne demek?
  4. 60 e kapsamında sigortalı olanlar ne demek?
  5. Gelir testinde G1 ne demek?

60 C 1 gelir seviyesi nedir?

Söz konusu 60 ıncı maddenin birinci fıkrasının (c) bendinde, GSS primi ödemeden sağlıktan yararlanacak kişiler sayılmış olup, bunların en başında hane içerisinde kişi başına düşen aylık geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az çıkanlar gelmektedir.

Gelir testinde G0 ne demek?

G0 Sosyal Güvenlik mevzuatı açısından gelir testi sonucu hane halkı net asgari ücretin 1/3'ünün altında belirlenenler için geçerli olan gelir seviyesidir.

GSS 60 f kapsamında sigortalı olanlar ne demek?

Kanun veya Kanundan önce yürürlükte bulunan sosyal güvenlik kanunlarına göre gelir veya aylık alan kişiler Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi kapsamında olan sigortalılar ayrıca bir bildirime gerek olmaksızın Kurumumuzca genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilir ve bu kapsamda genel sağlık ...

60 e kapsamında sigortalı olanlar ne demek?

Kanunun 60/1-e maddesinde, işsizlik ödeneğinden yararlanan kişilerin aynı zamanda genel sağlık sigortalısı oldukları belirtilmiştir. ... Bu kişilerin de genel sağlık sigortası(GSS) primlerini Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) öder(5510 s. K. md. 87-d).

Gelir testinde G1 ne demek?

G1: Geliri aylık brüt asgari ücretin üçte birinden asgari ücrete kadar olanlar. G2: Geliri aylık brüt asgari ücretten asgari ücretin iki katına kadar olanlar. G3: Geliri aylık brüt asgari ücretin iki katından fazla olanlar. Güncel GSS prim tutarları Pratik Bilgiler bölümünde yer almaktadır.